Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 апреля 2024, вопрос №105468

Мобілізують студента який навчається

Добрий день, я студент, ну щоправда на 2 освіті, але ж то не важливо, наразі закон 10449 не вступив в силу. Так от я хотів отримати відстрочку поки не вступив хоча б до кінця навчального року, пройшов влк, написав заяву на відстрочку приклав довідку з універа і копію контракта а вони мені кажуть ми не дамо тобі відстрочку бо нема студентського і кажуть або даєш студентський або виписуємо повістку я так розумію на відправку. Дали от тиждень приести студентський але я його не маю, не видавали.
Як це так невже довідка з універа не доказує що я студент? Що робити?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Якщо Ви зараховані згідно наказу, приступили до занять - Ви є студентом і не підлягаєте мобілізації.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тарасе!

    Ви маєте право на відстрочку, оскільки навчаєтесь. На доказ того в Вас є всі необхідні документи.

    З якої причини немає студентського квитка? Ваш ВНЗ його не видає?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Тарас Клиент 19 дней назад

      Та я там просто вступав у донаборі восени минулого року і вони сказали типу що одному не хотять замовляти і замовлять вже у вересні наступного року з першим курсом

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це абсурдна вимога ТЦК.

        По-перше, законодавством не визачений перелік документів, які Ви повинні надати ТЦК для оформлення відстрочки.

        По-друге, як я і зазначив вище, у Вас є всі необхідні документи щодо навчання. Можете ще взяти витяг з наказу про зарахування до ВНЗ.

        По-третє, Вас не мають права мобілізувати, оскільки Ви навчаєтесь і закон надає Вам право на відстрочку.

        По-четверте, будуть видавати мобілізаційне - відмовляйтесь. Маєте на те повне право. У відмові так і зазначте, що Ви маєте право на відстрочку та надали на підтвердження того необхідні документи. Якщо ТЦК не вистачає студентського квитка, то це не Ваша проблема. Ви не можете надати документ, який Вам не видав ВНЗ та не можете змусити ВНЗ його видати.

        З повагою, адвокат Айвазян.

        • Тарас Клиент 19 дней назад

          Зрозумів,дякую Вам


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України