Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 13 апреля 2024, вопрос №105520 250₴

Придатність до військової служби по зору

Доброго дня, підскажіть чи я придатний до військової служби

1 око зір 0.05 -7

Буду дякую за допомогу

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно Положення 402:

    гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота, відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,3 і нижче або гострота зору обох очей 0,2 і нижче

    - Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота, відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,4 і вище або гострота зору одного ока 0,3 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1

    -Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    гострота зору одного ока 0,4 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1

    -Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    Придатність до військової служби або обмежена придатність

    Дерій Владислав Олегович
    100%

    Доброго дня!

    Прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

    Порядок визначення ступеня придатності до військової служби визначено в «Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», затверджене Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402 .

    Зазначені Вами діагнози зазначені у Розкладі хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (додаток 1) та в Поясненнях щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2)

    1. У Вас міопія 5,75 - тому по даному діагнозу Вас визнають придатним.

    Щоб Вас визнали обмежено придатним за статтею 30 "Б" Розкладу хвороб потрібно, щоб у Вас була короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 8,0 дптр і до 12,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 6,0 дптр.

    2. Так як у Вас гострота зору одного ока 0,05 - то Вас можуть визнати обмежено придатним за статтею 31 "Б" Розкладу хвороб . Але гострота зору враховується після корекції.

    Згідно Пояснень до статті 31 під час корекції звичайними сферичними лінзами, а також у разі некоригованої анізометропії в оглянутих за графами I-III Розкладу хвороб враховується гострота зору з практично стерпною корекцією, тобто з різницею в силі лінз для обох очей не більше 2,0 дптр.

    3. Якщо у Вас різко виражена катаракта з прогресуючим зниженням зорових функцій на одному оці або помірно виражена на обох очах - Вас можуть визнати обмежено придатним за статтею 26 "Б" Розкладу хвороб

    ВИСНОВОК: згідно Ваших діагнозів ВЛК може визнати Вас обмежено до військової служби. Проте, обмежена придатність не звільняє від мобілізації.

    Крім того, Вам потрібно, щоб Ваші діагнози були підтверджені належними медичними документами. Як правило це форма первинної облікової документації № 028/о “Консультаційний висновок спеціаліста”, історія хвороби, Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого: форма № 027/о.

    Краще проходити обстеження та лікування в державних або комунальних закладах охорони здоров'я та з більш детальним описом захворювання.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України