Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 апреля 2024, вопрос №105663

Обмежено придатного не беруть у ЗСУ, і одночасно не можна піти на офіціальну роботу

Доброго дня, я офіцер запасу який закінчив військову кафедру, мене після третьої медкомісії визнали обмежено придатним (до цього був тимчасово непридатний), в мене діагноз F21 (шизотиповий розлад, але з медикаментозною ремісією - стабільно хороший стан), оскаржувати рішення ВЛК не бажаю. Мене відправили 28 березня у навчальну військову частину до Одеси, але там приймальній комісії не сподобався мій діагноз і мене відправили додому (разом із частиною людей).

Зараз багато в країні обмежено придатних офіцерів запасу, які просто катаються по країні туди-сюди, а військові частини не хочуть їх до себе приймати бо не подобаються їх діагнози, в такій ситуації я і опинився. Я офіційно в документі мобілізований до ЗСУ з 29 березня, але по факту просто в очікуванні, військомат не знає куди мене ще пхнути, ніяких грошей я за це не отримаю і не можу водночас піти на офіційну роботу. На даний момент я просто фінансово виживаю, неофіційно підробляючи на стройці. Є хоч якісь варіанти для мене, як вийти з такої паралізованості?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Так, такі ситуації мають місце і це є замкнуте коло, на жаль... Можу запропонувати Вам самому зайнятись пошуком частини, яка прийме Вас, не чекаючи дій від ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України