Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 17 апреля 2024, вопрос №105889

Як влаштуватися на роботу вчителем для отримання відстрочки від мобілізації, якщо не стоїш на військовому обліку?

Я маю диплом викладача і хочу влаштуватися вчителем до середньої школи, щоб отримати відстрочку від мобілізації. Але я не стою на військовому обліку та розумію, що виникає проблема, бо для працевлаштування треба на ньому стояти. Встати спочатку на військовий облік – не варіант, бо мене можуть одразу й мобілізувати.
Підкажіть які є способи працевлаштування до школи та отримання відстрочки у такому разі?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Костянтине!

    Це замкнуте коло... Коли Ви прийдете до ТЦК Вас повинні поставити на облік, після чого Ви пройдете ВЛК, а вже потім Вам видадуть ВОД, а можуть і не видати, оскільки одразу мобілізують та ВОД вже будуть видавати у частині.

    Єдиний варіант домовлятись із закладом освіти про прийняття на роботу без ВОД, а вже потім, маючи на руках довідку зі школи йти до ТЦК. Проте, у даному випадку можуть виникнути питання до закладу освіти, який прийняв Вас на роботу без ВОД, чим порушив правила. Чи піде на такий крок навчальний заклад мені важко сказати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Костянтин Клиент 13 дней назад

      Юрiй, спасибі вам за відповідь. Уточнення – у мене є військовий квиток, який був виданий мені у 2011 році при зміні місця проживання (знявся з реєстрації та переїхав до іншого міста). У квитку зазначено, що я не служив, зарахований до запасу за віком (26 років) і знятий з обліку (за ідеєю мав стати на облік за новим місцем реєстрації протягом 7 днів).

      Але на облік так і не став досі (мене зареєстрували у новому місті без постановки на військовий облік, просто заплющили на це очі).

      Таким чином військово-обліковий документ у мене є просто без постановки на облік. Скажіть це якось змінює описану мною ситуацію? Спасибі заздалегідь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України