Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 апреля 2024, вопрос №106003

"Пропозиція назначити судову експертизу в разі сумнівів у суду" - чи є сенс таке писати в позовну заяву?

Чи є сенс у позовній цивільній заяві описувати доказ та додавати наступну фразу: "У разі наявності сумнівів у суду щодо достовірності цього доказу - пропоную суду назначити судову експертизу".

Тобто ніби я сам і не вимагаю назначити експертизу, але у випадку чого - не проти. Таке формулювання має якийсь процесуальний сенс? Бо зрозуміло, що суд і без мене знає, що в нього є право призначити експертизу в разі наявності сумнівів.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Я би не радив цього писати в позовній заяві. Суд у разі виникнення сумнівів може сам призначити відповідну експертизу, або Ви можете з цього приводу подати клопотання під час розгляду справи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Собяніна Олена Вадимівна
    Собяніна Олена Вадимівна 12 дней назад

    Юрист, г. Одесса, 22 года опыта

    Доброго дня. "У разі наявності сумнівів у суду щодо достовірності цього доказу - пропоную суду назначити судову експертизу" така фраза у позовній заяві буде недоречна. При виникленні сумнівів у суду, він сам призначить необхідне експертизу, або якщо ви будете розумти, що така експертиза необхідна то зможете звернгутись до суду під час розгляду з відповідним клопотанням.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України