Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 18 апреля 2024, вопрос №106035 400₴

Отримання військового квитка

Вітаю, якщо людина до 27 років не служила, військову спеціальність не здобув і в неї на руках є тільки приписне. Чи вірним є те що особі слід звернутись в військомат для отримання військового квитка чи ні?

І якщо так - то які терміни для здійснення цього?

Ответы юристов (4)

    Турчин Ярослав Александрович
    100%

    ВІТАЮ ВАС, пане Paul!

    Так, вірно треба звернутися в Територіальний центр комплектуванням за місцем реєстрації.

    Але у разі відсутності права на відстрочку - не рекомендую це робити, якщо звісно Ви не хочете бути мобілізованим, адже бонусом до військово-облікових документів Вам майже 100 % видадуть мобілізаційне розпорядження.

    Також Вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 210 КУпАП, порушення правил військового обліку (відповідальність - штраф в сумі від 850 до 1700 грн. на розсуд начальника ТЦК).

    Перед видачей ВОД - Вас відправлять на військово-лікарську комісію (ВЛК) та оновлять дані в Реєстрі військовозобов"язаних "Оберіг".

    Бережіть себе та щасти Вам!

    З повагою та розумінням, юрист та аспірант Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина).

    • Paul Клиент 13 дней назад

      А тоді питання таке - якщо для вступу в університет вказано що потрібно "військовий квиток або посвідчення про приписку – для військовозобов’язаних". Це значить що для 25+ треба обовязково ВК чи приписного буде досить?

      • Турчин Ярослав Александрович

        Це кожен заклад вищої освіти вирішує сам. Одні дають строк після зарахування для оформлення документів під особисте письмове зобов"язання, інші - категорично ні і кажуть, що от коли принесете військово-обліковий документ відповідний віку - тоді і будемо розмовляти.

        З формальної точки зору - так, для осіб віком старше 25+ треба військово-обліковий документ військовозобов"язаного - тобто або військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобов"язаного.

        • Paul Клиент 13 дней назад

          Зрозумів, це треба буде писати університету і вирішувати з ними вже. Дякую


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України