Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 18 апреля 2024, вопрос №106083 250₴

Чи може ТЦК оголосити в розшук якщо чоловік за кордоном?

Якщо волонтер виїхав за кордон по системі шлях і не повернувся?
Якщо чоловіку приносять повістку а він за кордоном?
Чи може ТЦК оголосити чоловіка в розшук, якщо він не отримує повістки бо знаходиться за кордоном?

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович
    100%

    Доброго дня, в розшук можуть оголосити у разі вчинення кримінального провадження. За порушення правил військового обліку передбачено адміністративну відповідальність. Тому ні я який розшук не можливий. Це може бути лише у тому випадку, якщо ви не повернули машини або інші речі роботодавця і він напише на вас заяву до поліції.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Наразі процедура оголошення в розшук передбачена кримінально-процесуальним кодексом (КПК) і здійснюється виключно після оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення за ухилення від призову за мобілізацією.

    Оголосити в розшук та затримати особу можна лише за рішенням суду в межах відкритого кримінального провадження або за наявності обґрунтованої підозри.

    ТЦКСП може звертатися до поліції для встановлення місцеперебування та супроводження до ТЦКСП.

    Але це жодним чином не стосується розшуку.

    Тобто працівники ТЦКСП не можуть оголосити військовозобов'язаного в розшук оскільки у них на це немає повноважень.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України