Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 апреля 2024, вопрос №106130 400₴

Документ для дозволу на виїзд за кордон

У ТЦК вклеїли у військовий квиток штрих-код. Є відстрочка від мобілізації. Чи достатньо військового квитка з такою відміткою для перетину кордону або потрібний відповідний бланк якогось встановленого митнецею зразка?

Ответы юристов (6)

    Дерій Владислав Олегович
    25%

    Доброго дня!

    Військового квитка достатньо. Так ж необхідно мати належні документи, які підтверджують підставу для виїзду за межі України згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України, у більш зручному виді вони зазначені на офіційному сайті ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Питання перетину кордону врегульовано Правилами перетинання державного кордону громадянами України.

    Жодного зразка законодавство наразі не передбачає.

    Якщо у Вас є письмове підтвердження щодо відстрочки - названих Вами документів достатньо.

    Якщо не має - я раджу звернутися до ТЦКСП та отримати підтвердження надання відстрочки.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    Виїзд осіб чоловічої статі у віці від 18 до 16 років можливий лише за підстав, які визначені Постановою КМУ "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text.

    Отже, одного військового квитка зі "штрих-кодом" для виїзду не достатньо. Потрібно розуміти на якій підставі Ви маєте відстрочку від мобілізації?

    Якщо, наприклад, це навчання, то Ви не маєте право на виїзд за кордон. У разі відстрочки за сімейними обставинами Ви можете виїхати лише у якості супроводжуючого.

    Одним словом, потрібно більше інформації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для перетину кордону вам потрібно мати ще інші документи. Треба аналізувати вашу ситуацію.

    Підстави для перетину кордону за посиланням

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Пономаренко Наталія
    25%

    Доброго дня, шановний Денис! Ідентифікатора у військовому квитку цілком достатньо.

    Якщо у Вас є штамп про виїзд на ПМП за межі України та Ви знялися з реєстрації місця проживання і здали внутрішній паспорт, то у Вас є всі належні підстави та документи для виїзду за межі України.

    Щиро кажучи Вам пощастило. Адже у багатьох знайти спільну мову з ТЦК наразі не видається за можливе. Навіть тим, хто отримували документи в ТЦК у 2022 - 2023 рр., але потім нове керівництво кудись повидаляло особові справи виключених, а у реєстрі "Оберіг" як виявляється ніяких записів щодо таких осіб немає.

    Тож з Вашим пакетом можна сміливо їхати на кордон.

    Щасти Вам!

    З повагою, адвокат Наталія Пономаренко

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас, Денисе!

    У ТЦК вклеїли у військовий квиток штрих-код. Є відстрочка від мобілізації. Чи достатньо військового квитка з такою відміткою для перетину кордону або потрібний відповідний бланк якогось встановленого митнецею зразка?

    За якою підставою здійснюватиметься виїзд? Не завжди військово-облікового документу вистачає для перетинання кордону. Треба аналізувати Вашу ситуацію.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України