Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 22 апреля 2024, вопрос №106335 400₴

Які документи потрібні для оформлення відстрочки для аспірантів?

Доброго дня, я отримав диплом магістра певний час тому, в даний час навчаюся в аспірантурі на 2му курсі на денній формі, наскільки розумію маю право на відстрочку від мобілізації і згідно нового закону про мобілізацію (адже здобуваю вищий рівень освіти за попередній). Підкажіть будь-ласка, які документи потрібно надати в ТЦК для оформлення відстрочки? Що робити у випадку якщо ТЦК не прийматиме документи про відстрочку по якимсь надуманим причинам?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    25%

    Доброго дня, Для отримання відстрочки вам потрібно подати заяву на ім'я комісара тцк про надання відстрочки від мобілізації додавши до неї нотаріально завірені копії таких документів

    Студентський квиток

    Довідка з навчального закладу

    Наказ про зарахування до навчального закладу

    Цих документів цілком достатньо для отримання відстрочки. Додатково можна додати договір з навчальним закладом, чек про оплату навчання та інше

    Заяву пишіть у двох екземплярах, щоб на одному поставили штамп про її прийняття і вона залишилась..

    Якщо не будуть приймати надсилайте укрпоштою замовним листом. Або викликайте поліцію, фіксуйте факт бездіяльності посадової особи.

    Головне не хвилюйтеся і не піддавайтесь психологічному тиску, ви маєте право на відстрочку, тому вам нічого не загрожує.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    75%

    Доброго дня, Денисе!

    Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", який набере чинності через місяць, підстава для відстрочки буде виглядати наступним чином:

    "3. Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    1) здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;

    Рівнями освіти є (необхідне виділив жирним шрифтом):

    • дошкільна освіта;
    • початкова освіта;
    • базова середня освіта;
    • профільна середня освіта;
    • перший (початковий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти;
    • другий (базовий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти;
    • третій (вищий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти;
    • фахова передвища освіта;
    • початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти;
    • перший (бакалаврський) рівень вищої освіти;
    • другий (магістерський) рівень вищої освіти;
    • третій (освітньо-науковий/освітньо-творчий) рівень вищої освіти".

    Отже, як Ви і зазначили у своєму питанні, Ви маєте право на відстрочку відповідно до чинного законодавства та зверігаєте дане право за новим законом, оскільки здобуваєте рівень освіти вищий за раніше здобутий.

    Для оформлення відстрочки у ТЦК Вам потрібно підготувати заяву та додати до неї підтверджувальні документи, а саме: довідку форми 20, витяг з наказу про зарахування та копію контракту (за наявності). також можете додати копії дипломів про здобуття освіти.

    Заяву необхідно подати у двох екземплярах на одному з котрих представник ТЦК повинен проставити дату та підпис. Це буде означати, що Вашу заяву зареєстровано.

    Якщо ТЦК відмовить Вам у прийнятті заяви до проходження ВЛК (станом на зараз це типова практика), Ви можете надіслати останню Укрпоштою рекомендованим листом з описом вкладення на адресу військкомату. Як також Ви можете із самого початку надіслати документи поштою, а отримавши повідомлення від Укрпошти про вручення листа ТЦК, йти до військкомату.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Денис Клиент 12 дней назад

      Юрій дякую за розгорнуту відповідь! З тих документів, до озвучили я знаю де взяти майже всі, якщо можна підкажіть будь-ласка де взяти витяг з наказу про зарахування?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України