Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 апреля 2024, вопрос №106502 240₴

Доброго дня, я в армії не служив, мені 30 років, чи можу я отримати військовий квиток не відвідуючи фізично ТЦК?

Мені 30 років, в армії не служив на руках не маю приписного посвідчення, чи можу я отримати військовий квиток від ТЦК не відвідуючи ТЦК фізично? Чи можна відправити за квитком юриста по довіреності? Або отримати квиток поштою?

Ответы юристов (6)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. ні це не можливо, треба обов'язкова особиста присутність. Ви повинні пройти ВЛК і т.д. Це систиматична тривала процедура, а не те , що прийшов отримав.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Відповідна процедура не передбачена чинним законодавством. Отримати військово-обліковий документ Ви можете лише за особистої явки до ТЦК. За допомогою юриста, адвоката та пошти цього зробити не можливо.

    При тому Вам потрібно буде обов'язково пройти ВЛК та, скорше за все, сплатити адмінистративний штраф за порушення правил військового обліку відповідно до статті 210 КУпАП, оскільки у 30 років Ви не маєте військово-облікового документа.

    Стаття 210. Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку

    "Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    На даний момент отримати військовий квиток та стати на військовий облік Ви можете лише особисто прибувши до ТЦК.

    Згідно пункту 81 Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів

    Взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах Служби зовнішньої розвідки здійснюється за їх особистої присутності (крім випадків, визначених у пункті 15 цього Порядку). При цьому взяття на військовий облік, зняття або виключення з нього здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів, визначених у пункті 20 цього Порядку.

    Найближчим часом повинен зафункціонувати електронний кабінет військовозобов’язаного, цілком можливо, що в майбутньому отримати військово-обліковий документ можна через нього.

    Проте, на даний час це відбувається через ТЦК

    Якщо до ТЦК будете звертатись особисто - Вам обов'язково потрібно мати право про відстрочку згідно

    статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” , адже в протилежному випадку Вас направлять на ВЛК, а потім мобілізують.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно з Порядком видачі, зберігання та знищення військових квитків осіб рядового, сержантського і старшинського складу від 10.04.2017 року №206 видача військових квитків військовозобов’язаним проводиться Р(М)ВК за місцем їх перебування на військовому обліку на підставі заяви про видачу військового квитка.

    Військові квитки видаються під особистий підпис у відомості видачі військових квитків Р(М)ВК.
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Звісно, що це неможливо. Для подачі документів на належний ВОД, Ви повинні мати довідку ВЛК, фотокартки, витяг про несудимість і так далі. Всі ці документи подаються особисто, у тому числі ВЛК, і лише після цього виключно Вам, а не Вашому представникові, вручається тимчасове посвідчення під підпис. Тому фізично це можливо лише за Вашого походу до ТЦК. Поштою - також не варіант, на жаль...

    З повагою!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Звісно, що це неможливо. Для подачі документів на належний ВОД, Ви повинні мати довідку ВЛК, фотокартки, витяг про несудимість і так далі. Всі ці документи подаються особисто, у тому числі ВЛК, і лише після цього виключно Вам, а не Вашому представникові, вручається тимчасове посвідчення під підпис. Тому фізично це можливо лише за Вашого походу до ТЦК. Поштою - також не варіант, на жаль...

    Крім того, Вам потрібно буде сплатити штраф за порушення правил військового обліку, якому передуватиме складення щодо Вас адмінпротоколу. Загалом - без Вас точно ніяк. Але якщо йти до ТЦК без відстрочки, є шанси бути мобілізованим.!

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України