Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 23 апреля 2024, вопрос №106530

Нарахування орендної плати, якщо приміщення використовується як укриття

Доброго дня. Ми орендуємо приміщення в місті Києві, що знаходиться у комунальній власності. З початку воєнних дій нарахування орендної плати по Києву було скасовано до закінчення воєнного стану та місяць після закінчення воєнного стану. З 1.01.2024 це рішення скасовано і треба сплачувати 50% від орендної плати (рішення додаю нижче). Це приміщення з початку воєнних дій використовується як укриття. Чи повинні ми сплачувати орендну плату? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня .

    Аналізуйте свій договір оренди на предмет оплати орендної плати у разі неможливості його використання за цільовим призначенням.

    Виктория Клиент 9 дней назад

    Дякую. Тобто використання приміщення як укриття не входить в перелік обʼєктів, що звільняються від нарахування орендної плати?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України