Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 апреля 2024, вопрос №106740

Закордонний паспорт, ДП документ

подався на паспорт у Валенсіі через ДП документ 15,04,2024, яка вірогідність отримати документ? Чоловік 30 років. Виіхав за кордон за місяць до початку війни.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    На сьогодні жодної.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Кабмін постановою від 23 квітня 2024 р. № 443 вніс зміни до Порядку реалізації експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України.

    Встановлено, що отримання паспорта громадянина України та закордонного паспорта громадянином чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі / територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    Ці вимоги не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1 - 2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України. Тобто тих чоловіків, які мають право перетинати держкордон у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану.

    У МЗС прокоментували це рішення Уряду та наголосили, що постанова стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП "Документ". Це підприємство не входить до сфери управління МЗС України. Консульські послуги МЗС надаються громадянам України в закордонних дипломатичних установах, а саме у посольствах, генеральних консульствах і консульствах України. ДП «Документ» не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме державне підприємство, що входить до сфери управління Державної міграційної служби України.Водночас пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не буде здійснюватися і громадяни не зможуть отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України.

    https://biz.ligazakon.net/news/227261_u-mzs-rozyasnili-zmni-shchodo-vidach-pasportv-cholovkam-za-kordonom#:~:text=Кабмін%20постановою%20від%2023%20квітня,які%20перебувають%20за%20межами%20України.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України