Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 апреля 2024, вопрос №106776

Срок отсрочки при наличии инвалидности у жены

Добрый день . У меня 2 группа инвалидности до июня 2025 года . Хотим оформить отсрочку для мужа в военкомате. Подскажите пожалуйста , сохранится ли отсрочка после июня 2025 года? Я слышала что во время военного положения инвалидность продлевать не нужно до самого конца войны.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юля!

    Важко відповісти на це питання, оскільки така інформація в офіційних джерелах відсутня.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 8 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Відстрочка має бути надана на період поки існує встановлена інвалідність та продовжується , якщо після чергового переогляду , Інвалідність буде визначено на новий строк.

    До наступного переогляду відстрочка має діяти.( доки діє статус особи з інвалідністю , доки матиме відстрочку Ваш родич)

    ПОСТАНОВА КМУ

    від 30. березня 2022 № 390

    "Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану"

    Гаряча лінія МОЗ – 0 800 505 201

    В умовах воєнного стану продовжує роботу гаряча лінія Міністерства охорони здоров’я України. Оператори дають відповіді на найпоширеніші питання зі сфери охорони здоров’я щоденно з 8.00 до 20.00.

    162 постанова от 26.02.2022 гласит виплата соціальної допомоги особам з інвалідністю, яким виповнилося 18 років у лютому 2022 р. та в інших місяцях під час дії правового режиму воєнного стану і які не встигли пройти обстеження та отримати висновок медико-соціальної експертизи щодо встановлення статусу особи з інвалідністю, продовжується на період дії правового режиму воєнного стану та на один місяць після дати його скасування;

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України