Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 апреля 2024, вопрос №106813

Какие сроки получения военно учётных документов?

Мне 23 года, на военном учёте не стоял и никогда в тцк не появлялся до февраля 2024 года. Пришёл в тцк чтоб стать на учёт, получить направление на влк и на влк получить исключение с военного учёта так как у меня полностью законная причина. Статья 21 а, рассеянный склероз. Прошёл влк в конце февраля и поставили исключение с военного учёта, белый билет сказали будет в течении месяца, так как все такие дела отправляют на город для проверки. Через 2 недели пришёл в тцк и там мне сказали что моё дело ещё не отправляли на город, сказали в мае всё должно быть готово. В апреле, через 1.5 месяца после влк, позвонили по телефону и сказали явится в тцк чтоб сдать психологические тесты. После я спросил когда будут результаты и я получу документ. Мне ответили что я не один такой особенный и в течении месяца начальник что-то должен подписать, только потом поедет мое дело на городское влк для проверки. Сказали что у них загруженность там большая и ещё 3-4 месяца ждать. В 402 указе, пункт 3.8 разъясняется что мне должны были выдать копию справки влк, но не выдали. Сроки выдачи военника там не указаны. Подскажите пожалуйста какие примерно сроки ожидания по таким ситуациям и возможно ли их ускорить как-то?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    На жаль, строки видачі ВОД законодавством не врегульовані. Тому Вам потрібно писати відповідні скарги до вищестоячого ТЦК, Оперативного Командування, Генштабу. З практики можу сказати, що заствердження штатною ВЛК рішення низової ВЛК та видача ВОД можуть заятгуватись від 2 до 4 місяців. Проте трапляються й такі випадки, коли чоловіки не можуть отримати документи більш ніж півроку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Василий Клиент 3 дня назад

    Дякую за вашу відповідь

    чинна версія 402 наказу, пункт 3.8: Постанова ВЛК ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби, прийнята в облікових цілях, дійсна протягом п’яти років з дня закінчення медичного огляду. Якщо в стані здоров’я військовозобов’язаного, незалежно від строку, за його заявою або висновками лікарів закладу охорони здоров’я виникли зміни, то за направленням начальника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

    з 04.05.24 набуває чинності нова редакція де пункт 3.8 викладенний в такій формі: пункт 3.8 викласти в такій редакції:

    «3.8. Постанови ВЛК ТЦК та СП щодо військовозобов’язаних приймаються згідно з главою 20 цього розділу.

    Постанова ВЛК ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби, прийнята в облікових цілях в мирний час, дійсна протягом п’яти років з дня закінчення медичного огляду.

    Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період дійсна протягом одного року з дня закінчення медичного огляду.

    Якщо в стані здоров’я військовозобов’язаного, за його зверненням або висновками лікарів закладу охорони здоров’я виникли зміни, то за направленням керівника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

    Під час дії особливого періоду постанови ВЛК районних, міських ТЦК та СП про непридатність до військової служби військовозобов’язаних оформлюються свідоцтвами про хворобу (додаток 11 до цього Положення) у трьох примірниках, які не пізніше десятиденного строку з дня закінчення медичного огляду та перевірки ВЛК обласних (Київського та Севастопольського міських) ТЦК та СП, направляються на затвердження до штатних ВЛК згідно адміністративно-територіальної зони відповідальності за проведення військово-лікарської експертизи.

    Інші постанови ВЛК районних, міських ТЦК та СП, на особливий період оформлюються довідкою військово-лікарської комісії (додаток 4 до цього Положення) у трьох примірниках.

    Постанови ВЛК ТЦК та СП у формулюванні «Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)» не пізніше п’ятиденного строку з дня закінчення медичного огляду, направляються з метою контролю до ВЛК обласних (Київського та Севастопольського міських) ТЦК та СП.

    Копія довідки ВЛК з підписом про ознайомлення та датою видається особі, яка пройшла медичний огляд»;

    чи вірно я розумію що з завтрашнього дня для них буде норма передати мої документи на міське влк протягом 10 днів? буде пришвидшене отримання військово облікових документів, чи навпаки через зміни будуть затягнуті сроки?

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      За відповідними змінами у Наказі МОУ №402 йдеться про те, що після перевірки обласною ВЛК постанови районної ВЛК, дана постанова упродовж 10 днів повинна бути напрвлена на затвердження штатною ВЛК.

      Але строки за яких висновок повинна затвердити штатна ВЛК не вказані.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України