Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 апреля 2024, вопрос №106832

отримати відстрочку студентам

Добрий день, маю таке питання, в новому законі зазначено що прово на відстрочку мають здобувачі вищої освіти які здобувать її послідовно, відповідно до інформації вказаної https://osvita.ua/vnz/89165/ , якщо відмовитися від диплому бакалавра та магісттра, чи є шанс отримати відстрочку якщо навчаєся? чи буде рахуватися що це перша освіта?

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Ви не можете відмовитись від диплому про вищу освіту.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Evgen Клиент 10 дней назад

    Постанова КМУ № 502 від 19.05.2023 року

    пункт Добровільна відмова від наукового ступеня не стусується цього?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Науковий ступінь (учений ступінь, академічний ступінь, титул) — ступінь офіційно прийнятої кваліфікаційної системи, що ранжує наукових і науково-педагогічних працівників у визначених галузях знань. В Україні присуджують наукові ступені кандидата й доктора наук, як правило, після додаткових етапів навчання у дослідному (аспірантському) підрозділі у вищому навчальному закладі (інституті, університеті, академії) або у науковій установі (науково-дослідному інституті), після здачі додаткових екзаменів, після певної кількості прилюдних обговорень своїх наукових робіт на наукових конференціях, після видання певної кількості своїх науково-практичних робіт у акредитованих збірниках наукових робіт і реалізації їх на практиці, після підготовки й публічного захисту своєї узагальнюючої наукової роботи у формі дисертації кандидата або доктора наук на засіданні акредитованої спеціалізованої вченої ради за визначеною галуззю знань і після узгодження цього рішення з Вищою атестаційною комісією України.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Відповідно до Постанови КМУ "Про затвердження Порядку скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації":

    Загальна частина.

    1. Цей Порядок визначає процедуру скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації у разі виявлення фактів порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності (далі - скасування рішення), процедуру розгляду справи про порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності, процедуру розгляду питання щодо добровільної відмови здобувача вищої освіти від ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації, правові наслідки скасування рішення та порядок його оскарження.

    Добровільна відмова від ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації:

    15. Особа, яка має ступінь вищої освіти та якій присвоєно відповідну кваліфікацію, до подання експертного висновку, що готується за результатами перевірки інформації щодо можливих фактів порушення академічної доброчесності, може добровільно відмовитися від ступеня вищої освіти та відповідної кваліфікації, подавши до закладу вищої освіти відповідну заяву в довільній формі, завірену нотаріально або з використанням кваліфікованого електронного підпису.

    Подана заява про відмову від ступеня вищої освіти та відповідної кваліфікації не може бути відкликана з дня прийняття закладом вищої освіти рішення про скасування рішення.

    Протягом десяти робочих днів із дня надходження заяви заклад вищої освіти приймає рішення про скасування рішення. Рішення про скасування рішення набирає чинності через шість місяців з дати його прийняття".

    Отже, виходячи з норм даної постанови Ви можете відмовитись від ступеня вищої освіти до подання експертного висновку щодо порушення академічної доброчесності. Проте, це не означає, що порушення академічної доброчесності можуть у даному випадку не бути присутніми.

    Тобто, мова йде про те, що відмова від ступеня вищої освіти відбувається тільки за умови перевірки наявності порушення академічної доброчесності, але студенту надається право подати заяву ще до того, як буде наданий ексертний висновок щодо порушення.

    • Evgen Клиент 10 дней назад

      https://yur-gazeta.com/golovna/diplomi-bakalavriv-... а якщо спробувати анулювати такий диплом? номер постанови не знайшов, але є посилання на інформацію

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я Вам й навів відповідну постанову. Для того, аби був скасований Ваш диполм, Ви повинні довести, що у Вашій дипломній роботі мав місце плагіат. (порушення академічної доброчесності).

    Evgen Клиент 10 дней назад

    зрозумів, дякую

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Євгене! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України