Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 04 травня 2024, питання №107604

Стаття 56 наказу 27.04.2024 № 262

Згідно нового наказу 27.04.2024 № 262
Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України стаття 56 вказує "Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб органів травлення, хірургічного лікування---Тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов’язків"
Власне саме питання- на протязі якого часу діє ця стаття від моменту лікування чи виписки з лікарні по причині лікування гострого загострення хронічних хвороб ШКТ? Стосовно самих хвороб- вони чітко підпадають під статті 52-Б та 53 -Б.

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Роксолана!

    Максимальний строк тимчасової непридатності - 12 місяців.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Роксолана Клієнт 13 днів тому

    Дякую, я це розумію, але на протязі якого часу від моменту виписки з ліканні можна розраховувати на застосування 56 статті?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      З моменту винесення рішення ВЛК про тимчасову непридатність.

      • Роксолана Клієнт 13 днів тому

        Трішки перефразую запитання- скільки максимум часу від моменту виписки з лікарні ( тиждень, місяць і т.д) має пройти, щоб ВЛК могла винести рішення про тимчасову непридатність.?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Точний термін законом не визначений, але зазвичай проходження ВЛК відбувається одразу після виписки зі шпиталю.

          • Роксолана Клієнт 13 днів тому

            Людина є військовозобов'язаною, не військовим. Тобто 1 травня виписався з лікарні, після 18 травня сам хоче йти в ТЦК для оновлення даних

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Тоді, дійсно, сам повинен звернутись до ТЦК для направлення на проходження ВЛК.

    Роксолана Клієнт 13 днів тому
    Ось про що й мова, тому я так розумію, можна розраховувати на те, що ВЛК може винести рішення про тимчасову непридатність. В епікризі при виписці на 30 днів написали амбулаторне лікування і строгу дієту та інші рекомендації.
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Не можу ні підтвердити, ні спростувати Ваш прогноз щодо можливого рішення ВЛК. Це входить в компетенцію комісії.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України