Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 07 травня 2024, питання №107920

Чи може власник житла виписати?

Привіт Чи може власник житла виписати,двох військовозобовʼязаних з квартири які не мають частки в квартирі?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    Так, власник житла має право виписати особу, без її згоди та присутності. Станом на зараз деякі ЦНАП відмовляють у відповідних діях, якщо особи є військовозобов'язанними. У разі отримання відмови прийдеться виписувати через суд.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 11 днів тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) власник може спробувати виписати зареєстрованих в його житлі. Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) здійснюється на підставі: ... 5) заяви власника житла про зняття особи із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) за формою згідно з додатком 6. У разі звернення до органу реєстрації (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) разом із заявою власника житла про зняття особи (осіб) із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) власник житла подає: 1) документ, що посвідчує особу (у разі особистого звернення); 2) документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано/зареєстровано місце проживання (перебування) особи (осіб), що знімається. У разі зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) за заявою власника житла більше однієї особи до органу реєстрації подаються заява та документ або відомості, що підтверджують сплату адміністративного збору, окремо щодо кожної особи.

    Посадова особа органу реєстрації у день звернення особи, її законного представника (представника) або в день отримання документів від центру надання адміністративних послуг, представника спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту: інформує особу (осіб), місце проживання якої (яких) зняте за заявою власника житла, засобами поштового, телефонного або електронного зв’язку.

    Позовна заява про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщення подається в порядку цивільного судочинства до районних, районних у містах, міських та міськрайонних судів за місцезнаходження жилого приміщення.

    За подання позову немайнового характеру особою сплачується судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу відповідно до Закону України "Про судовий збір" (1211грн. 20 коп. - станом на 01 січня 2024 року).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України