Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 07 травня 2024, питання №107977 550₴

Стаття 42 Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України(останній редакції)

Маю діагноз варикозне розширення вен сім'яного канатика III стадії. Оперувався с рецидивом. В статті 42 Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України(останній редакції) е тільки варикозне розширення вен сім’яного канатика I-II стадії, яке відноситься до пункту «б»(Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони)
В старій редакції ІІІ стадія фігурувала .
До якого пункту зараз відноситься ІІІ стадія варикозного розширення вен сім’яного канатика?

Відповіді юристів (13)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Дійсно, це питання цікаве. Точну відповідь, очевидно, юристи з цього питання Вам не нададуть, адже це невідомо. Лоігка є такою, що віднесення варикозного розширення 1-2 стадії до статті 42Б, надає право особі на віднесення варикозного розширення 3 стадії - до пункту вищого за статті 42Б, тобто до статті 42А. Але це лише логіка законодавства, яка звісно також має бути. Як відбувадеться на практиці, передбачити складно.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. третя стадія підлягає хірургічного втручання. Тому, якщо би ви не зробили операцію, вам би надали тим часову не придатність. Після операцію, вам повинно стати на багато легше. Реабілітація 14 днів, після чого вас можуть мобілізувати.

    Костянтин Клієнт 12 днів тому

    Операція не дала результату. Так і е ІІІ стадія.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    27.3%

    Доброго дня, Костянтине!

    Так, відповідна стадія варикоцеле у статті 42 Розкладу хвороб станом на сьогодня дійсно відсутня.

    Якщо ж говорити про попередню редакцію, то вона зазначала наступне:

    2) до пункту «б» належать:

    "варикозне розширення вен сім’яного канатика III стадії (канатик опускається нижче нижнього полюса атрофованого яєчка, наявність постійного больового синдрому, порушення сперматогенезу). Особи, що оглядаються за графами II, III Розкладу хвороб, за наявності варикозного розширення вен сім’яного канатика III ступеня оглядаються за пунктом «в»".

    Отже, ІІІ та ІІ стадії були віднесені до пункту "в", а І стадія до пункту "г". Обидва ці пункти передбачали взагалі "придатність" у воєний час.

    Тому, маю великі сумніви, що варикоцеле ІІІ стідії може якимось чином бути віднесено до пункту "а" статті 42 Розкладу хвороб.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    72.7%

    Доброго дня!

    За наявності показань Вам повинні запропонувати хірургічне лікування. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.

    Якщо у Вас буде діагностоване варикозне розширення вен сім’яного канатика із порушеннями кровообігу та функцій, тоді Вас будуть оглядати за статтею 42 Розкладу хвороб.

    Якщо ж у Вас буде діагностоване варикозне розширення вен сім'яного канатика III стадії без порушення кровообігу - Вас визнають придатним та не будуть застосовувати статті Розкладу хвороб.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Костянтин Клієнт 12 днів тому

    Спасибо. Повторную операцию хирурги считают не эффективной. Нарушение функций уже имеется. Болевой синдром и нарушение сперматогенеза (аспермия) в простонародье бесплодие.

    • Дерій Владислав Олегович

      Якщо у консультативному висновку лікаря буде вказано, що у Вас є порушення функцій, можливо, порушення кровообігу та больовий синдром , то цілком можливо надіятись на статтю 42 "б", але прийняття рішення щодо придатності до військової служби віднесено виключно до компетенції ВЛК.

      • Костянтин Клієнт 12 днів тому

        Так в новой редакции 42 б это І и ІІ стадия варикоза. А тут ІІІ стадия с нарушением функций.

        • Дерій Владислав Олегович

          Все вірно.

          Якби у Вас була І або ІІ стадія , тоді, навіть, без порушення функцій була б стаття 42 "б".

          А так ІІІ стадія з порушеннями функцій та больовим синдромом цілком можливо, що ВЛК винесе постанову ст.42 "б"

          • Костянтин Клієнт 12 днів тому

            Возможно вы не поняли. ІІІ стадия это самая критичная из всех.

            • Дерій Владислав Олегович

              Так, згоден. У Вашому випадку як мінімум повинна бути стаття 42 "б".

              Якщо у Вас значні або помірні порушення кровообігу та функцій - Ви можете, навіть, претендувати на непридатність за ст.42 "а".

    Костянтин Клієнт 12 днів тому

    В том то и вопрос, что ІІІ самая критическая стадия нигде в новой редакции не упоминается.

    • Дерій Владислав Олегович

      Якщо вона не згадується в Поясненнях щодо застосування статті 42 Розкладу хвороб (додаток 2) значить придатність до військової служби буде залежати від ступеню порушеннями кровообігу та функцій.

      При незадовільних результатах лікування придатність до військової служби визначається залежно від вираженості патологічного процесу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України