Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 08 травня 2024, питання №108091

Нужен ли штрих код тем кто исключен с военного учета

Доброго дня,мій чоловік має інвалідність (3 група)з дитинства,в 2022 році був знятий з військового обліку з виключенням по статті 39 а нак.МОУ 402 від 2008 року. Я так розумію йому всеодно потрібно зʼявитись до ЦНАПу чі ТЦК для поновлення даних ? ВКЛ потрібно знову проходити? І такій категорії людей для виїзду за кордон потрібно вклеювати штрих код ? Якщо він не є військовозобовʼязаним йому нададуть цей штрих код?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Оскільки чоловік був виключений з обліку, то оновлювати дані йому не потрібно.

    Щодо штрих-коду, то це зараз дійсно проблема, бо на кордоні, без останнього не випускають. Це звісно не є законним, оскільки "Оберіг" - це реєстр військовозобов'язанних, а Ваш чоловік таким вже не є. Проте, незважаючи на це такі дії на кордоні мають місце.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України