Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 22 мая 2024, вопрос №110086 700₴

Виїзд за кордон, перелік документів

Вітаю!
Планую виїзд за кордон по робочому візиту. Маю військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку від 23 року за рішенням ВЛК від 2014 року. В 23 році відвідав військкомат та оновив данні і отримав військовий квиток, оскільки не отримав його у 14 році. У військовому квитку вклеєно штрихкод з "Оберіг", перевіряли данні, усе вказано як в квиткові.
Чув, що потрібно мати довідку про ВЛК для перетину кордону, наразі це актуально? (Чи по штрихкоду на кордоні можуть отримати усю необхідну інформацію?)
Які на даний момент потрібні документі для перетину?

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович
    33%

    Доброго дня!

    Якщо у Вас є вклеїний штрих-код та відмітка про виключення з військового обліку тоді проблем з виїздом не повинно бути.

    Проте, якби у Вас була довідка ВЛК - тоді взагалі зайвих питань до Вас не було б.

    Щоб провірити чи в реєстрах також Вас виключили - зареєструйтсь в застосунку Реєстр +

    З повагою, юрист Дерій В.О.

    Богун Сергій Павлович
    34%

    Доброго дня.

    Названих Вами документів цілком достатньо для виїзду за кордон.

    Якщо є можливість отримати довідку ВЛК. - краще візьміть. Лишньою не буде.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33%

    Доброго вечора, Тарасе!

    Маєте право на виїзд за кордон за наявного ВОД зі штрих-кодом. Якщо дані внесені в "Оберіг", то у Вас не повинно виникнути жодних проблем, оскільки це підтверджує, що Ви оновляли дані та інформація перевірена ТЦК.

    Не бачу потреби при тому у довідці ВЛК.

    Як і раніше, у роз'ясненнях ДПСУ з приводу виїзду виключених з обліку за станом здоров'я викладене наступне:

    Виїзд чоловіка, якщо він виключений з військового обліку.

    "За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність)

    Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку)

    Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП;

    Обмежено придатні у військовий час – не можуть перетинати кордон.

    Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України