Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 мая 2024, вопрос №110145

Оновлення військово облікових документів

Добрий день, цікавить інформація, чи я виключений з військового обліку? Також якщо я з'явлюся в ТЦК, на що мені розраховувати? (Прикріпив фото приписного), в якому вказано, що я "знятий з обліку", по статті 31а.
Станом на зараз мені 30 років.
Одні кажуть, що я був виключений з обліку і можу не переживати і йти оновлювати документ, інші кажуть, що зараз цей закон не діє і мені знову треба проходити ВЛК, ставати на облік, і робити відстрочку, бо в мене є діюча III група інвалідності по зору.
Якщо мені дійсно потрібно робити відстрочку, а не є я виключений з обліку, то який мав би бути порядок моїх дій? Щиро дякую!

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оресте!

    За статтею 31 а Розкладу хвороб Вас виключили у свій час з військового обліку, пробема полягає лише в записі "знятий", але раніше військкомати тим не заморочувались. Тому, як виключений з обліку Ви не повинні проходити ВЛК повторно.

    Проте надалі виникає ряд питань і перше з них полягає у тому, що відповідно до законодавтсва Вашим документом по віку станом на зараз повинно бути ТП, а не приписне. Отже вбачаю проблеми.

    Як це повинна відбуватись, то Ви повинні прийти до ТЦК, а останній повинен видати Вам ТП та просто перенести всі Ваші дані про виключення у останній.

    Як буде відбуватись у ТЦК, я Вам відповіді не надам, оскільки спрогнозувати це зараз практично не можливо.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Орест Клиент 23 дня назад

      А як мені діяти? Йти в ТЦК і що їм говорити?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України