Задайте вопрос юристу

839 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 23 мая 2024, вопрос №110171

Розлучення з іноземцем

Вітаю! Я - українка, одружена з македонцем в Македонії. Маємо 13-місячну дитину. Я хочу розлучитися. Чоловік проти. Яким чином можу це зробити? Онлайн? Через український суд? Якщо подам на розлучення в Македонії, яка вірогідність того, що дитина залишиться зі мною і я зможу повернутися з нею в Україну?
Македонський суд буде на боці свого громадянина, тим більше у питанні подальшого місця перебування дитини. Дякую за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    У разі укладення шлюбу громадянина України з громадянином (підданим) іншої держави, при розлученні в Україні застосовуватимуть норми Сімейного кодексу України та Цивільного процесуального кодексу України.

    Так, за законодавством України шлюб із іноземцем можна розірвати в органах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) або ж у судовому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України