Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 30 мая 2024, вопрос №110953 500₴

Стягнення у справах про адміністративні правопорушення (крім безпеки дорожнього руху)

03.04.2024 я отримав вирок суду на адміністративний штраф на 8500 грн за ч.2 ст. 204-1(про це я дізнався тільки сьогодні 30.05.2024, коли мені прийшло сповіщення від моїх онлайн-банкінгів, що мої рахунки заблоковані).

Далі я зазирнув у Дію і в Виконавчих провадженнях, з*явилась сума, яку необхідно сплатити, але не 8500 - а майже 19 000.

Перечитавши усі документи в Автоматизованій системі виконавчих проваджень, до яких я отримав доступ тільки сьогодні знову ж таки, я зрозумів що мене примушують сплатити адмін. стягнення в х2 розмірі + послуги дядька з ВП, який це все оформлював 1700.

Мене це дуже обурює! Тому що, я моніторив інформацію в Дії, щодо Судових справ та штрафів, майже щодня упродовж квітня. І Виконавчі провадження також перглядав у Дії і на сайт їх(ВП) заходив і навіть Telegram OpenDataUA bot використовував для пошуку штрафу чи боргу, і,звісно, поштову скриньку за фізичною адресою.
"У вас все добре", - говорила дія.

Але на сьогодні це не так.

Питання до шановних юристів. Чи є можливість і/або сенс починати процес оскарження і довести якимось чином, що штраф я не бачив і не отримував? Бо один знайомий юрист порадив сплатити і забути, проте мене це не дуже влаштовує.
Якщо є сенс, то скільки це часу може тривати?
Поверне міністерство юстицій цю різницю 500 неоподаткованих мінімумів + 1700 за послуги ВП і як скоро розблокує рахунок?
Скільки коштуватимуть Ваші послуги, як юриста, що буде вести цю справу?

Дякую

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович
    33.4%

    Доброго дня.

    Вам необхідно спочатку ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження.

    Згідно зі ст. 288 Кодексу постанову, винесену іншим, ніж суд, органом, про накладення адміністративного стягнення може бути оскаржено до вищого органу (вищій посадовій особі) або до суду. СТРОК ОСКАРЖЕННЯ постанови про накладення штрафу становить ДЕСЯТЬ ДНІВ від дня винесення постанови.

    В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

    Спробуйте оскаржити якщо доведете поважність причини пропуску строку на оскарження.

    Корнійчук Євген Іванович
    33.4%

    Доброго дня, всі проблеми від того, що ви не з'явилися на суд. Скасувати штраф вже не можливо, наразі легше заплатити і забути.

    Скасувати виконавчий збір теж не вийде, це можливо було би тільки у тому випадку, якщо би ви сплатили штраф раніше ніж було відкрито виконавче провадження.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.2%

    Вітаю Вас.

    У даній ситуації повернути виконавчий збір не вийде, але Ви цілком можете скасувати рішення суду і позбутися обов'язку сплачувати 17 тис грн. Для цього потрібно подати апеляційну скаргу до суду апеляційної інстанції. Складно оцінювати перспективи позову без аналізу описової складової ситуації. Я так розумію, мав місце факт незаконного перетинання кордону, або не мав, а як дуже часто відбувається - такі рішення ухвалюються просто на раз два.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України