Задайте вопрос юристу

840 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 12 июня 2024, вопрос №112256 340₴

Задолженность по алиментам.

Добрый день. Подскажите возможна ли реструктуризация задолженности по алиментам? Как можно снять запрет на выезд за границу не выплачивая все задолженность по алиментам?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович
    100%

    Доброго дня.

    Згідно до ст. 197 Сімейного кодексу України суд має право розстрочити або відстрочити сплату заборгованості за аліментами. Тому Вам необхідно звернутися до суду.

    "Стаття 197. Встановлення строку сплати заборгованості. Звільнення від сплати заборгованості за аліментами

    1. З урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів суд може відстрочити або розстрочити сплату заборгованості за аліментами.

    2. За позовом платника аліментів суд може повністю або частково звільнити його від сплати заборгованості за аліментами, якщо вона виникла у зв'язку з його тяжкою хворобою або іншою обставиною, що має істотне значення."

    • Андрей Клиент 11 дней назад

      Подскажите, если суд отсрочит оплату алиментов, это снимет запрет на выезд за границу или нужно полностью погасить долг?

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо суд розстрочить виплату аліментів - повинні зняти заборону.

    Андрей Клиент 11 дней назад

    А какое примерно время суд может рассматривать такое дело?

    • Богун Сергій Павлович

      Декілька місяців.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України