Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 13 июня 2024, вопрос №112363

Розшук при неявці в тцк

Доброго дня
Коли можуть подати в розшук і внести в базу розшуку людину, після не проходження влк і неявки в тцк?

Ответы юристов (3)

    Дешунін Дмитро Сергійович
    Дешунін Дмитро Сергійович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 4 месяца опыта

    Доброго дня,

    1. В рамках досудового слідства подається особа в розшук по ст. 336 ККУ - після отримання мобілізаційного розпорядження (після проходження ВЛК) і неявки по ньому без поважної причини.

    2. В разі адміністративного порушення правил військового обліку (неявка по повісті про уточнення даних, або непроходження ВЛК тощо), ТЦК може подати правопорушника на адмін. затримання - тобто, поліція проводить затримання і доставляє в ТЦК для складення протоколу про адмін порушення.

    Тетяна Клиент 3 месяца назад
    Дякую за відповідь Але мала на увазі у які терміни людина може опинитись у розшукуЧи можуть на наступний день після неявки уже внести в базу розшуку?
    • Дешунін Дмитро Сергійович
      Дешунін Дмитро Сергійович 3 месяца назад

      Адвокат, г. Киев, 4 месяца опыта

      Якщо військовозобов'язаний не з'явився по мобілізаційному розпорядженні без поважної причини - можуть в цей же день передати справу в поліцію. Бачив випадки коли в цей же день дзвонив слідчий військовозобов'язаному що не з'явився і задавав питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA