Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 21 июня 2024, вопрос №113167

Можно ли вступить в немецкую армию и потом вернуться в Украину?

Доброго времени суток,у меня есть вопрос который меня сильно тревожит,если я пойду на добровольную службу в немецкую армию в Германии то я смогу после службы приехать обратно в Украину?Мне говорили что это статья типо наемничество и что-то в этом роде.Пожалуйста ответьте на этот вопрос.

Ответы юристов (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 дней назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо Ви є громадянином України та проживаєте більше в Україні, то служба за контрактом в армії іншої держави може вважатись найманством. Вам потрібно слідкувати, щоб німецька сторона не кинула Вас у важку хвилину. В Німеччині найманство громадян ФРН заборонено, зокрема, параграфом 109h Strafgesetzbuch (StGB, Кримінального кодексу). В Австрії та Швейцарії також такі дії є заборонені законодавством. В Німецькій армії часто служать східні німці, які вважаються громадянами тощо ФРН. Тепер планується дозволити служити в Бундесвері іноземним громадянам. Тому за відсутності дозволу наймати на службу в Бундесвері іноземних громадян Вам не можна служити безпосередньо в армії Німеччини.

    Під найманцем у цій статті (статті 447 Кримінального кодексу України) слід розуміти особу, яка: 1) спеціально завербована в Україні чи за її межами для того, щоб брати на території України чи території інших держав участь у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, перешкоджання діяльності органів державної влади чи порушення територіальної цілісності; 2) бере участь у воєнних або насильницьких діях з метою одержання будь-якої особистої вигоди; 3) не є ні громадянином (підданим) сторони, що перебуває у конфлікті, ні особою, яка постійно на законних підставах проживає на території, яка контролюється стороною, що перебуває у конфлікті; 4) не входить до особового складу збройних сил держави, на території якої здійснюються такі дії; 5) не послана державою, яка не є стороною, що перебуває у конфлікті, для виконання офіційних обов’язків як особи, яка входить до складу її збройних сил.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 дней назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    В Німеччині кілька років тому засудили колишнього нашого громадянина, який був найманцем з ЛНР-ДНР. Можливо, що Вам можуть запропонувати іншу, законну вакансію.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України