Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 23 июня 2024, вопрос №113237

Забезпечення житлом військовослужбовців

Як діючому військовому, учаснику бойових дій, отримати безкоштовно квартиру в Києві? Які пільги має військовий з УБД?

Ответы юристов (4)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 3 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Якщо немає поранень або контузій, стати на першу чергу як особі, яка потребує покращення житлових умов, звертайесь у місцевий ЦНАП. Ви маєте право першочергового придбання житла або пільгового кредиту на купівлю житла. Черга майже не рухається, принаймні у багатьох містах УБД, які стали на першочергове отримання житла (до прикладу у 1995 році), до сих пір житла не отримали, у черзі порядка від 3 до 12 тисяч осіб. А ще є позачергова черга (поранені, поліція, судді, прокурори тощо), яка складається від тисячі осіб.

    Питання досить актуальне зараз, бо кількість УБД зростає у геометричній прогресії, а кількість житла, відповідно у тій же прогресії, зменшується. Гарантії держави перед колишніми УБД не дотримуються. відповідно є висока доля вірогідності, що і з теперішніми УБД буде те саме.

    • Олександр Клиент 3 месяца назад

      А якщо є тяжке поранення, з довідкою, поранення пов'язане із захистом Вітчизни?

      • Давидко Ігор Анатолійович
        Давидко Ігор Анатолійович 3 месяца назад

        Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

        Тоді позачергова черга.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 3 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Пільги передбачені ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту." (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 45, ст.425), відкрийте в інтернеті в залежності від статутсу декілька статей. Також пільги можуть передбачатися іншими законами (до прикладу - ЗУ про пенсійне забезпечення, який знижує пенсіний вік для УБД на 5 років) та підзаконними актами.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA