Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 июня 2024, вопрос №113253

Правильне заповнення заявки для відстрочки - для аспіранта

Доброго дня.
Допоможіть, будь ласка, в роз'яснені - як правильно заповнювати заяву на відстрочку? Для аспіранта.

Прикріплений документ, який взятий з сайту Верховної Ради, додаток 4.
Є наступні питання по таким полям:

1. В самому початку документа є таке - Це треба видаляти з документу чи ні?
Додаток 4
до Порядку

2.
Голові комісії
________________________________________
(назва територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відокремленого відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувальних органів України)
районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відокремленого відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувальних органів України)

Ось це найбільш незрозумілий пункт. Якщо, наприклад, мій ТЦК та СП - це "Соборний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки "
То мені треба лише вписати у вільне місце назву? Чи замість ось цього - замінити:
(назва територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відокремленого відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувальних органів України)

3. повідомляю, що є особою, яка на підставі абзацу (за наявності) _____ пункту _____ частини _____ статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”
Який абзац, пункт та частину - я маю вписати? Якщо я є аспірант, на бюджетній основі, маю послідовне навчання?

4. Чи потрібно сюди щось вписувати? Якщо в мене є довідка з ЄДЕБО, про послідовне навчання, від університету? Чи треба їх засвідчувати додатково, якщо їх видав університет?
Додаток _________________________________________________________
(засвідчені копії документів, що підтверджують право на відстрочку)

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Данило!

    1. В самому початку документа є таке - Це треба видаляти з документу чи ні?

    Додаток 4до Порядку

    Можна не видаляти.

    2.Голові комісії___(назва територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відокремленого відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувальних органів України)районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відокремленого відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувальних органів України)

    Вам потрібно написати: "Голові комісії Соборного РТЦК та СП".

    3. повідомляю, що є особою, яка на підставі абзацу (за наявності) __---___ пункту _1___ частини _3___ статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”Який абзац, пункт та частину - я маю вписати? Якщо я є аспірант, на бюджетній основі, маю послідовне навчання?
    4. Чи потрібно сюди щось вписувати? Якщо в мене є довідка з ЄДЕБО, про послідовне навчання, від університету? Чи треба їх засвідчувати додатково, якщо їх видав університет?Додаток ___(засвідчені копії документів, що підтверджують право на відстрочку)

    Додаток: довідка про здобувача освіти, сформована в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

    Засвідчувати не потрібно, довідка має QR код.

    З повагою, адвокат Айвазян

    • Данило Клиент 3 месяца назад

      Дякую за ваше пояснення!Підкажіть, будь ласка - які документи потрібні до походу до ТЦК, окрім паспорту?Якщо потрібен військово-обліковий документ - чи можливо наразі використовувати додаток Резерв+ як військово-обліковий документ? Чи PDF версію, яку за допомогою нього можна роздрукувати? Чи є якась така практика наразі?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        При явці до ТЦК Ви повинні мати при собі чинний військово-обліковий документ. Який документ в Вас є таскільки Вам років?

        • Данило Клиент 3 месяца назад

          Наразі мені 26 років.Маю лише посвідчення про приписку - останній раз був в військоматі-ТЦК в 2014 році.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Ви повинні надати до ТЦК чинний ВОД. Тому, при явці до останнього одразу намагайтесь подати дві заяви:

            1. На взяття на облік військовозобов'язанних та видачу ВОД нового зразка.

            2. Заяву на відстрочку.

            Також Вам прийдеться пройти ВЛК.

            • Данило Клиент 3 месяца назад

              В мене в Резерв+ вказано, що я є на обліку.Категорія - військовозабов'язаний.В одному з питань, мені зазначали наступне:

              63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

              У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

              Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

              Отже, заява про відстрочку підлягає обов'язковій реєстрації та під час розгляду заяви про відстрочку чоловіка не мають права направляти на ВЛКЯкщо я подам дві заявки - чи дійсно я повинен проходити ВЛК?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Подавайте дві заяви: на ВОД та на відстрочку. Я не дам Вам гарантії, що Вас не направлять на ВЛК. У новому ВОД повинна бути зазначена Ваша придатність до проходження військової служби.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA