Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 июня 2024, вопрос №113303 340₴

ВЛК і продовження бронювання

Доброго дня. Останній раз я проходив ВЛК (визнаний обмежено придатним у військовий час) в березні 2019 року. Коли оновлював дані в ТЦК, на ВЛК мене не відправляли, лише сказали, що мені потрібно до лютого 2025 пройти комісію оскільки я обмежено придатний. Чи не може бути прострочена ВЛК підставою для відмови у продовженні бронювання, чи варто пройти ВЛК поки маю діючу бронь (з ризиком отримати мобілізаційне розпорядження на наступний день після закінчення терміну дії броні)?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дмитро!

    Чи не може бути прострочена ВЛК підставою для відмови у продовженні бронювання?

    Ні, це не може бути підставою для відмови у продовженні бронювання. Тим паче, що Ви оновили дані в ТЦК та не отримали повістку на проходження останньої.

    чи варто пройти ВЛК поки маю діючу бронь (з ризиком отримати мобілізаційне розпорядження на наступний день після закінчення терміну дії броні)?

    ВЛК краще проходити у той момент, поки Ви маєте право на відстрочку. Навіть за умови отримання мобілізаційного розпорядження на наступний день після закінчення строку відстрочки, у разі продовження бронювання МБ просто анулюють.

    До якої дати в Вас дійсне бронювання?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клиент 3 дня назад

      Зрозумів, дякую за відповідь. Бронювання діє до 02.11.2024. Але були певні сумніви чи проходити ВЛК зараз, оскільки не зовсім зрозуміла норма в порядку бронювання щодо того, що саме включає в себе перевірка списків військовозобов'язаних щодо повноти заповнення Міністерством Оборони (тобто чи просто є уся необхідна інформація відповідно до додатку 1 до порядку бронювання і немає військовозобов'язаних зі застарілою/дефіцитною ВОС, чи перевіряються й ніші відомості на кшталт свіжої ВЛК тощо)

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        100%
        Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Вимоги щодо "свіжої ВЛК" у Додатку 1 до Порядку не зазначені. Головне аби Ви перебували на обліку в ТЦК, мали чинний ВОД та ВОС. Крім того, Ви нещодавно оновили дані в ТЦК.

    Дмитро Клиент 3 дня назад

    Зрозумів. Ще раз дякую за роз'яснення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України