Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 28 июня 2024, вопрос №113670

оформлення допомоги по догляду за психічно хворим інвалідом

1. У ЦНАП для оформлення допомоги по догляду за психічно хворим інвалідом вимагають оригінал висновку ЛКК форма 667. У зв'язку з тим, що є досвід недбалого ставлення до документів, щоб не втратити оригінал, чи є можливість подати нотаріально завірену його копію (державний нотаріус)?
2. У лікарні на прохання видати дублікат Висновку ЛКК за формою 667 відмовили, чи правомірна така відмова?
3. У переліку документів на подання для отримання допомоги по догляду не вказано, що довідка ЛКК має бути за формою 667, чи можна подати довідку ЦЛКК з поліклініки, де також вказано про потребу у постійному догляді і підстава - психічна хвороба з кодом хвороб.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Інна!

    Така форма довідки ЛКК ЛКК існує і передбачена Наказом МОЗ №667 від 31.07.13 року.

    Що стосується відмови у наданні довідки, то Ви можете оскаржити це в адміністративному або судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України