Задайте вопрос юристу

841 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 30 июня 2024, вопрос №113882

відстрочка від призову для інваліда третьої групи

Добрий день, підкажить будь ласка я маю інвалідність третьої групи з дитинства. Оновив дані через ЦНАП, мені видали довідку в якій вказано що я маю статус обмежено придатній до вйськової служби, в а графі право на відстрочку соїть позначка "Ні". В 2016 році проходив МСЄК де отримав довічну групу. Чи обьв'язково проходити ВЛК щоб отримати відсрочку? Та чи можуть мене призвати на військову службу, якщо коміссія вирішить що я придатний до військової служби?

Ответы юристов (2)

    Юрист Анастасія
    Юрист Анастасія 2 дня назад

    Юрист, г. Киев, 2 года опыта

    Доброго дня!

    Особи з інвалідністю будь-якої групи мають право на відстрочку незалежно від висновку ВЛК про ступінь придатності до військової служби.

    Для оформлення відстрочки Вам необхідно подати до ТЦК та СП письмову заяву, до якої долучити документи, які підтверджують наявність у Вас групи інвалідності (додаю скріни).

    Після реєстрації заяви Вас НЕ мають права направляти на ВЛК та мобілізувати допоки комісія не розгляне Вашу заяву.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Андрію!

    Як особа з інвалідністю, Ви не підлягаєте мобілізації та маєте право на відстрочку. Все, що Вам залишилось - оформити останню.

    Щодо проходження ВЛК, то обмежено придатні підлягають повторному переогляду протягом 9 місяців з 04.05.24 року. Крім того потрібно з'ясувати чи маєте Ви військово-обліковий документ та чи перебуваєте на обліку в ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України