Задайте вопрос юристу

841 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 03 июля 2024, вопрос №114165

Чи є сенс оновлювати дані якщо вже отримував повістку?

Добрий день. Мені 28 років, здобуваю другу вищу освіту (з новим законом відстрочки не маю).
Нещодавно попався ТЦК і поліції, показав їм студентський і вони пробили мене по базам. В розшуку не перебував, обмежено-придатний. Запитались коли я був останній раз в ТЦК, ну і я сказав що ще до війни. Вони сказали що ви б мали вже давно занести документи на відстрочку. Я сказав що чекаю на довідку (хоча я розумію що немаю права на відстрочку). Запропонували проїхатись з ними, я відмовився. Виписали повістку з'явитись на наступний день в ТЦК, я розписався (так як знаю що зараз за відмову від отримання повістки адміністративне затримання). Звісно ж що я в ТЦК не з'явився. Питання

1). Чи вважаєаться повістка законною якщо в ній не було вказано з якою метою з'явитись в ТЦК? В ній просто пише 'згідно статті 22 вам належить з'явитись в ТЦК'.
2). Чи є сенс йти оновлювати дані в ЦНАП? Якщо я не оновлю дані до 16 липня це означатиме що в мене буде 2 штрафа по 17 тисяч?
3). Я читав що якщо в ТЦК буде доступ до моїх даних з інших реєстрів то дані оновлювати не обов'язково і штрафа по ідеї не повинно би бути. Чи це так?

Як найкраще поступити в даній ситуації? Дякую

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олеже!

    1). Чи вважаєаться повістка законною якщо в ній не було вказано з якою метою з'явитись в ТЦК? В ній просто пише 'згідно статті 22 вам належить з'явитись в ТЦК'.

    Я не думаю, що це буде вважатись порушенням з боку представників ТЦК.

    Частина перша статті 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» зазначає наступне:

    " Обов’язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації.

    1. Громадяни зобов’язані:

    з’являтися за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строк та місце, зазначені в повістці (військовозобов’язані, резервісти Служби безпеки України - за викликом Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, військовозобов’язані, резервісти розвідувальних органів України - за викликом відповідного підрозділу розвідувальних органів України), для взяття на військовий облік військовозобов’язаних чи резервістів, визначення їх призначення на особливий період, направлення для проходження медичного огляду;

    надавати в установленому порядку під час мобілізації будівлі, споруди, транспортні засоби та інше майно, власниками яких вони є, Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, силам цивільного захисту з наступним відшкодуванням державою їх вартості в порядку, встановленому законом;

    проходити медичний огляд для визначення придатності до військової служби згідно з рішенням військово-лікарської комісії чи відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, закладів охорони здоров’я Служби безпеки України, а у розвідувальних органах України - за рішенням керівників відповідних підрозділів або військово-лікарської комісії Служби зовнішньої розвідки України, розвідувального органу Міністерства оборони України, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону.

    Громадяни, які перебувають на військовому обліку, в добровільному порядку реєструють свій електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного чи резервіста.

    2). Чи є сенс йти оновлювати дані в ЦНАП? Якщо я не оновлю дані до 16 липня це означатиме що в мене буде 2 штрафа по 17 тисяч?

    Якщо не оновите дані можливий штраф на 17000, не з'явитесь за повістковю теж 17000.

    3). Я читав що якщо в ТЦК буде доступ до моїх даних з інших реєстрів то дані оновлювати не обов'язково і штрафа по ідеї не повинно би бути. Чи це так?

    Це спірне питання. Мається на увазі примітка до статті 210 КУпАП. Як норма останньої буде працювати на практиці, сказати складно. В останній говориться, що стаття 210 та 210-1 КУпАП не застосовується, якщо Міноборони може отримати дані з інших реєстрів.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA