Задайте вопрос юристу

842 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 июля 2024, вопрос №114258 340₴

Измнение данных в резерв+

мне 27 лет, из старых военных документов было только приписное. Обновил данные в ЦНАП и после этого резерв+, получил статус "на облику" и что данные обновлены. но при этом у меня отсутствует информация о ВЛК (так как я ее не проходил), нет данных о звании и ВОС. Я понимаю почему так, ведь у меня есть только приписное.

Но мне очень нужна информация по званию и ВОС чтоб меня могли подать на бронь. Я могу в резерв+ в части "Исправить данные онлайн" " данные не найдено", запросить что у меня есть звание и специальность (просто придумать базовое что-то, например "солдат" "дневальный"? или что-то, что мне потенциально подойдет - то звание и ВОС что дают всем подряд?

Сказать что такие данные у меня были, но их н внесли. Либо же сказать что я в 2020 году жил в мариуполе, ставал там на учет в военкомате, но мои данные не были переданы и поэтому я сейчас хочу их возобновить через онлайн обращение.

Насколько такая схема может сработать?

Ответы юристов (8)

    Дерій Владислав Олегович
    25%

    Вітаю Вас!

    Ви можете повідомити про будь-яке звання та ВОС, але така схема може не спрацювати, адже:

    1. Вам можуть просто не внести дані до Реєстру військовозобов'язаних через ЦНАП та порекомендувати особисто звернутись в ТЦК

    2. Якщо все ж таки внесуть дані до електронного військово-облікового документа, то Вам можуть відмовити у бронюванні

    Згідно пункту 9 Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів військово-обліковий документ в електронній формі (у тому числі роздрукований) та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

    Згідно пункту 10 Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану з метою погодження списки, подані в паперовій та/або в електронній формі, крім поданих засобами Порталу Дія відповідно до пунктів 4-9 цього Порядку, розглядаються щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки, розвідувальним органом Міноборони) у строк не більш як 10 робочих днів з дня їх отримання.

    Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки, розвідувальний орган Міноборони) подає погоджені відповідно до абзацу першого цього пункту списки до Мінекономіки.

    Згідно пункту 11 Порядку За результатами перевірки списків, поданих відповідно до пункту 10 цього Порядку, щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки, розвідувальним органом Міноборони) Мінекономіки приймає у строк не більш як п’ять робочих днів з дня отримання зазначених списків рішення про бронювання військовозобов’язаних.

    Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    Згідно пункту 12 Порядку З метою оформлення військовозобов’язаним відстрочки Мінекономіки надсилає рішення про бронювання військовозобов’язаних органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони).

    Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки, розвідувальний орган Міноборони) у триденний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіональних органів СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідного підрозділу розвідувального органу Міноборони).

    Орган державної влади, інший державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа та організація видають військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення за формою згідно з додатком 3.

    Витяг, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Витяг видається військовозобов’язаному під розпис у відомості видачі бланків спеціального військового обліку, складеній за формою згідно з додатком 4.

    Отже, якщо Міноборони погодить список на бронювання - Ви матимете право на відстрочку, але якщо ТЦК повідомлять про невідповідність ВОС та звання - то Вас не зарахують на спеціальний військовий облік.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    НІ, САМОСТІЙНО ВНЕСТИ ІНФОРМАЦІЮ В ОБЛІКОВІ ДАНІ ВИ НЕ ЗМОЖЕТЕ - ЦЕ МОЖЕ РОБИТИ ТІЛЬКИ ОПЕРАТОР "ОБЕРІГУ ".

    ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДІЙСНОГО ВОД ВАМ НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП, ПРОЙТИ ВЛК, А ВЖЕ ПОТІМ ОТРИМАТИ ДІЮЧИЙ ВОД ТА ПРОДОВЖИТИ БРОНЮВАННЯ.

    ОБЛІК ВЕДЕТЬСЯ ЗГІДНО"Порядка організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів"https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1487-2022-%D0%...ВИ ЦЕЙ ПОРЯДОК ПОРУШИЛИ, ТОМУ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП.

    • Антон Клиент 3 дня назад

      Так я получил электронный ВОД с QR кодом. Там только не хватает некоторых данных, о которых я выше писал. И если обратиться к оператору оберига - то есть ли вероятность что он довнесет недостающие данные?

      • Карпенко Андрій Володимирович

        ДЛЯ ТОГО ЩОБ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ОПЕРАТОРА ТРЕБА ОСОБИСТО ПРИЙТИ ДО ТЦКСП.

        ЕЛЕКТРОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК ВКАЗУЄ, ЩО ВИ ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНИЙ.

        АЛЕ ВИ НЕ СТОЇТЕ НА ОБЛІКУ ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНИХ ЗГІДНО "Порядка організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів"

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Така інформація вноситься виключно в ТЦКСП.

    Для цього Вам необхідно звернутися до них.

    Можете спробувати спочатку в письмовій формі засобом електронної пошти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25%
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Антоне!

    Но мне очень нужна информация по званию и ВОС чтоб меня могли подать на бронь. Я могу в резерв+ в части "Исправить данные онлайн" " данные не найдено", запросить что у меня есть звание и специальность (просто придумать базовое что-то, например "солдат" "дневальный"? или что-то, что мне потенциально подойдет - то звание и ВОС что дают всем подряд?

    Не думаю, що Ви зможете це зробити онлайн. Звання та ВОС присвоюються ТЦК, а інформація до реєстру також вноситься останнім. Ви не зможете самостійно внести відповідні дані.

    Сказать что такие данные у меня были, но их н внесли. Либо же сказать что я в 2020 году жил в мариуполе, ставал там на учет в военкомате, но мои данные не были переданы и поэтому я сейчас хочу их возобновить через онлайн обращение.

    У даному випадку Ваші дані просто перевірять та з'ясують, що Вам не присвоювались ВОС та звання.

    Насколько такая схема может сработать?

    Вибачте за відвертість, але, на мою думку, така схема не може спрацювати. Проте, це не заважає Вам спробувати здійснити Ваш задум.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович
    25%

    Доброго дня надаю відповідь на ваше запитання:

    мне 27 лет, из старых военных документов было только приписное. Обновил данные в ЦНАП и после этого резерв+, получил статус "на облику" и что данные обновлены. но при этом у меня отсутствует информация о ВЛК (так как я ее не проходил), нет данных о звании и ВОС. Я понимаю почему так, ведь у меня есть только приписное.Но мне очень нужна информация по званию и ВОС чтоб меня могли подать на бронь. Я могу в резерв+ в части "Исправить данные онлайн" " данные не найдено", запросить что у меня есть звание и специальность (просто придумать базовое что-то, например "солдат" "дневальный"? или что-то, что мне потенциально подойдет - то звание и ВОС что дают всем подряд?Сказать что такие данные у меня были, но их н внесли. Либо же сказать что я в 2020 году жил в мариуполе, ставал там на учет в военкомате, но мои данные не были переданы и поэтому я сейчас хочу их возобновить через онлайн обращение.Насколько такая схема может сработать?

    Ваша схема не спрацюю, ви так не зможете отримати бронь.

    Для отрнимання броні вам треба пройти ВЛк, отримати військовий квиток.

    ДО ТЦК прямуйте з гаранітйним листом від підприємства, що після отримання військового квитка ви будете забронтовані. Після проходження ВЛК, у разі спроби вручення мобілізаційного розпорядження відмовляйтесь підписувати мобілізаційне розпорядження, після чого на вас буде складено акт відмови, в якому ви зазначте причину своєї відмови, у вашому випадку, це праця на підприємстві критичної інфраструктури і, що ви підлягаєте бронюванню. Якщо ви отримаєте бронь до відкритття кримінального провадження або розгялуд у суді, вам ні чого не буде загрожувати.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    Вітаю Вас.

    ВОС у Вас немає, оскільки її ніхто не присвоював. Отримати ВОС без відвідування ТЦК Ви не зможете ніяк.

    Для бронювання Ви повинні мати паперовий військово-обліковий документ, дані якого (номер, серія, дата видачі) подаються до органу бронювання. ЦНАП може надати Вам електронний ВОД, але за ними наразі не бронюють, на жаль. Крім того, Вам мають присвоїти звання, що є обов'язковим для бронювання. Цього зробити без ТЦК Ви ніяким чином не зможете.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 27 січня 2023 р. № 76 Київ

    Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час

    "...3. Керівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій відповідають за включення військовозобов’язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам.

    У разі потреби звіряння відповідності військово-облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам та з обліковими документами відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки, розвідувального органу Міноборони, в яких вони перебувають на військовому обліку, здійснюється в установленому законодавством порядку.

    8. ... Список подається в електронній формі засобами Порталу Дія (у разі наявності технічної можливості) відповідно до Порядку бронювання засобами Єдиного державного вебпорталу або у паперовій та/або електронній формі за формою згідно з додатком 1 разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов’язаних за формою згідно з додатком 2.

    В обґрунтуванні зазначається інформація про:

    дату прийняття і номер рішення центрального органу виконавчої влади, що здійснює керівництво Збройними Силами, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, СБУ, Мінстратегпрому про визначення підприємства, установи та організації критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період.

    відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам..."

    На жаль, але у такій ситуації доволі складно знайти більш-менш безпечний варіант для отримання ВОД, а потім - бронювання. Дійсно, з гарантійними листами також бувають негативні моменти, особисто знаю не про один такий. Радив би зосередити увагу на інших підставах для відстрочки, які не залежать від ТЦК.

    Хоча, відверто кажучи, Закон надає Вам певні безпечні сценарії:

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 16 травня 2024 р. № 560 Київ

    Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період

    68. У мирний час під час визначення призначення резервіста або військовозобов’язаного на особливий період та включення його до складу військових команд для комплектування військових частин (установ) вони проходять медичний огляд, за результатами якого таким особам оформляється довідка з висновком щодо придатності до військової служби. Строк дії такої довідки становить п’ять років. Придатним до військової служби резервістам та військовозобов’язаним вручається мобілізаційне розпорядження.

    69. Резервісти та військовозобов’язані, які в мирний час були призначені на комплектування військових частин (установ) з врученням мобілізаційних розпоряджень під час мобілізаційного розгортання Збройних Сил та інших військових формувань, призиваються на військову службу під час мобілізації, на особливий період за результатами раніше пройдених медичних оглядів та їх опитування про наявність або відсутність скарг на стан здоров’я. Резервісти або військовозобов’язані, у яких відсутні скарги на стан здоров’я, на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду не направляються.

    Особи, які не проходили медичний огляд або в яких закінчився строк дії рішення (постанови) про придатність до військової служби, направляються на військово-лікарську комісію.

    Громадяни України, які перебувають на військовому обліку та з набранням чинності Указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженим Верховною Радою України, прибули до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення своїх облікових даних (адреси місця проживання, номерів засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інших персональних даних), на медичний огляд не направляються. На медичний огляд громадяни, які уточнили свої облікові дані, викликаються повісткою.

    У разі проходження резервістами та військовозобов’язаними медичного огляду під час мобілізації та/або воєнного стану строк дії довідки з висновком щодо придатності до військової служби становить один рік.

    Процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням та відстрочки, передбаченої підпунктами 16-23 пункту 1 додатка 5, не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA