Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 05 июля 2024, вопрос №114385

Могут ли насильно мобилизовать пожизненного инвалида 2 группы, если ВЛК признает его годным?

Я инвалид 2 группы пожизненно. ТЦК направил меня на ВЛК. Если ВЛК признает меня годным, меня могут насильно мобилизовать?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ні, не можуть. Ви не підлягаєте мобілізації незалежно в рішення ВЛК. Це можливо лише за Вашої добровільної згоди шляхом укладення контракту.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 месяца назад

    Юрист, г. Киев, 3 года опыта

    Доброго вечора!

    Особи з інвалідністю будь-якої групи мають право на відстрочку незалежно від результатів огляду ВЛК (хай навіть Вас визнають повністю придатним до військової служби, це не має значення). Головне не підписуйте ніяких добровільних згод.

    Краще подайте до ТЦК та СП заяву про оформлення відстрочки, до якої долучіть копії документів, які підтверджують наявність у Вас групи інвалідності.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України