Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 10 июля 2024, вопрос №114941 350₴

Нерухомість в розтермінування - зміна власника

Вітаю! Є договір з забудовником на розтермінування квартири. Я так розумію договір цей типовий, як всюди. Нерухомість належить забудовнику до часу поки не виплачу всі кошти і тп. Все на моє імʼя
Чи можу я переоформити договір в процесі розтермінування на іншу людину?

Ответы юристов (4)

    Artur Клиент 2 месяца назад

    Також цікавить, якщо мені заблокують рахунки і тп у звʼязку з неоновленими даними чи не прийду по повістці, чи зможу я продовжувати виплачувати розтермінування

    Artur Клиент 2 месяца назад

    вже питався, я так розумію, що навіть при штрафах більше 160к грн, житло забрати не зможуть, якщо воно єдине, вірно?

    в мене є дружина, але вона за кордоном і не може приїхати

    як я можу оформити квартиру після виплати розтермінування на неї, але з умовою що без мого рішення або при якихось умовах (при моїй мобілізації наприклад - в цьому випадку зможе) вона не зможе її продати?

    є дитина, але вона від першого шлюбу дружини. хотілось би щоб квартира залишилась дитині. зараз їй 10 років лише і прізвище не моє, якщо це важливо

    Айвазян Юрий Климентьевич
    24.9%

    Доброго дня, Артуре!

    Чи можу я переоформити договір в процесі розтермінування на іншу людину?

    Дана інформація повинна бути зазначена у договорі із забудовником.

    Також цікавить, якщо мені заблокують рахунки і тп у звʼязку з неоновленими даними чи не прийду по повістці, чи зможу я продовжувати виплачувати розтермінування.

    Зможете, якщо мова не йде про заблоковані рахунки. Навіть із заблокованного рахунку Ви маєте право робити виплати у межах двох мінімальних розмірів заробітної плати на місяць,. якщо визначете один із рахунків. як рахунок для видаткових операцій.

    вже питався, я так розумію, що навіть при штрафах більше 160к грн, житло забрати не зможуть, якщо воно єдине, вірно?

    Шляхи накладення арешту на майно боржника передбачені статтею 56 Закону України «Про виконавче провадження» та полягають у винесенні постанови про арешт майна (коштів) боржника або постанови про опис та арешт майна (коштів) боржника.

    Оскільки сам факт винесення постанови про арешт не призводить до автоматичного обмеження права розпоряджатись таким майном, то копії постанов, якими накладено арешт, виконавець надсилає банкам чи іншим фінансовим установам, органам, що здійснюють реєстрацію майна, в день їх винесення. Також в день винесення постанови про арешт державний виконавець вносить відповідні дані до Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

    Звернення стягнення на об’єкти нерухомого майна здійснюється у разі відсутності в боржника достатніх коштів чи рухомого майна. При цьому в першу чергу звертається стягнення на окрему від будинку земельну ділянку, інше приміщення, що належать боржнику. В останню чергу звертається стягнення на житловий будинок чи квартиру, в якому фактично проживає боржник.

    Разом із житловим будинком стягнення звертається також на прилеглу земельну ділянку, що належить боржнику (ч.

    У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (з 01 квітня 2024 року - 160 000 грн.), звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому разі виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника.

    як я можу оформити квартиру після виплати розтермінування на неї, але з умовою що без мого рішення або при якихось умовах (при моїй мобілізації наприклад - в цьому випадку зможе) вона не зможе її продати?

    Договір дарування. Якщо дружина за кордоном їй потрібно оформити довіреність на третю особу в Україні, з якою від імені дружини Ви укладете договір дарування у нотаріуса. Після цього Ваша дружина стане власником квартири і зможе її продати, для того їй не потрібна буде Ваша згода.

    є дитина, але вона від першого шлюбу дружини. хотілось би щоб квартира залишилась дитині. зараз їй 10 років лише і прізвище не моє, якщо це важливо

    Ви можете зробити дарчу на дитину, але для того потрібно отримати дозвіл органу опіки та піклування. Проте врахуйте, що до досягнення 18-річного віку дитина не може самостійно розпоряджатися нерухомістю, замість неї це роблять батьки або опікуни.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович
    75.1%

    Вітаю Вас!

    Скоріш за все Ви уклали попередній договір купівлі-продажу квартири. Як правило, в таких договорах дозволяється зміна сторони договору.

    Також цікавить, якщо мені заблокують рахунки і тп у звʼязку з неоновленими даними чи не прийду по повістці, чи зможу я продовжувати виплачувати розтермінування

    Якщо оплату здійснюватиме не із заблокованих рахунків, а наприклад, через касу, то можете продовжити виплачувати розстрочку.

    За неоновлення даних або неявку по повістці для уточнення даних передбачена адміністративна відповідальність за статтями 210 та 210-1 КУпАП.

    Кримінальна відповідальність можлива, якщо Ви пройдете ВЛК, Вам вручать повістку на відправку, а Ви по ній без поважних причин не явитесь.

    Згідно статті 61 Конституції України ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

    Тому, якщо Вас все ж таки зможуть притягнути до адміністративної відповідальності за неоновлення даних - другий раз не мають права накладати штраф саме за неоновлення даних.

    Але, якщо громадянину вручили повістку - він не явився, його можуть притягнути до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

    Якщо після сплати/несплати штрафу чоловіку знову виписали повістку та він не з'явився до ТЦК - тоді це буде вважатися повторним правопорушенням.

    Ви повинні знати, що без виненесення постанови керівником ТЦК про притягнення до відповідальності - штраф сплачувати не потрібно.

    Сам процес накладення штрафу виглядає так:

    1. Спочатку ТЦК повинен належним чином повідомити військовозобов'язаного про місце та час розгляду справи.

    2. Потім проходить сам розгляд справи за присутності військовзобов’язаного. Відповідно до ст. 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи; виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

    3. Після розгляду справи, керівник ТЦК виносить постанову, яка повинна містити:

    • найменування органу (прізвище, ім’я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову;
    • дату розгляду справи;
    • відомості про особу, стосовно якої розглядається справа (прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дата народження, місце проживання чи перебування;
    • опис обставин, установлених під час розгляду справи;
    • зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення;
    • прийняте у справі рішення.

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

    Для інформування особи про час та місце розгляду справи можуть використовуватися різні способи: рекомендований лист, особисте вручення повідомлення. При цьому, надсилання повідомлення (без доказів його отримання) не свідчить про її поінформованість. У разі неналежного поінформування особи, яка притягується до відповідальності, уповноважена особа не може розпочинати розгляд справи.

    ОТЖЕ, якщо ВАС не повідомлять про час та місце розгляд справи та винесуть постанову про накладення штрафу - ТЦК порушить ВАШІ права як особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Таке рішення ТЦК може бути оскаржене у судовому порядку.

    Теоретично, якщо Ви порушили законодавство про мобілізацію, Вас притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, Ви цей штраф не сплатили, то ТЦК може звернутись до виконавчої служби щоб арештувати Ваші рахунки чи майно. Проте, якщо штраф виписали незаконно - Ви його можете оскаржити.

    Крім того, так як сума штрафу буде меншою за 20 мінімальних зарплат (160 тис грн) - звернення стягнення на єдине житло не здійснюється (частина 7 статті 48 ЗУ "Про виконавче провадження)

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України