Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 18 июля 2024, вопрос №115869 800₴

Чи може стаття 82 відповідно до наказу 262 стосуватися військовозобовязаних які не проходили строкову службу.

Чи може стаття 82 відповідно до наказу 262 стосуватися військовозобовязаних які не проходили строкову службу.
Маю конституційну високорослість та недостаток маси тіла .
Ріс 205 вага 77 , тобто індекс маси тіла менше 18.5( недостатяня вага)
Маю тимчасове посвідчення , чи можу бути списаний по статті 82?
У наказі графи ll і

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, але стаття 82 Розкладу хвороб стосується лише осіб, хто призивається на строкову військову службу та на військову службу за контрактом. Вона не застосовується до осіб, які проходять медичний огляд у зв'язку із призовом під час мобілізації (графа II).

    Недостатність маси тіла за своїм станом не є хворобою, яка може бути підставою для зняття або виключення з військового обліку. Має бути основний діагноз, який спричиняє низький ІМТ.

    Треба розбиратися та аналізувати Ваші медичні документи.

    З повагою!

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав месяц назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ВІТАЮ ВАС, ПЕТРО!

    А що написано у Вашому тимчасовому посвідченні? Обмежено придатний у воєнний час? Непридатний з виключенням з обліку?

    У першому варіанті - навіть не намагайтесь. За чинними вимогами Вас майже 100 % перекомісують як "Здорового" та визнають придатним до служби у ЗСУ по мобілізації.

    У другому випадку - Ви виключені з обліку і не є військовозобов"язаним, а тому не маєте перед ТЦК жодних обов"язків.

    Хай щастить!

    З повагою та розумінням, юрист Ярослав Турчин

    Середницький Євгеній Вікторович
    50%
    Середницький Євгеній Вікторович месяц назад

    Адвокат, г. Киев, 11 лет опыта

    Згідно з вашими даними, ми розглянемо можливість списання за статтею 82 згідно з наказом № 262 Міністерства оборони України, що стосується військовозобов'язаних, які не проходили строкову службу, а також вашу ситуацію з конституційною високорослістю та недостатньою масою тіла.

    Наказ № 262 та стаття 82

    Наказ Міністерства оборони України № 262 регламентує питання медичного огляду військовозобов'язаних та призовників. Стаття 82 цього наказу може стосуватися визначення придатності до військової служби осіб з різними медичними показниками, включаючи антропометричні дані, такі як зріст і маса тіла.

    Конституційна високорослість та недостатня маса тіла

    Ваша конституційна високорослість (зріст 205 см) і недостатня маса тіла (вага 77 кг, що відповідає індексу маси тіла менше 18.5) можуть бути підставою для розгляду питання про вашу придатність або непридатність до військової служби. Згідно з медичними стандартами, недостатня вага (індекс маси тіла менше 18.5) може впливати на здатність виконувати військову службу.

    Процедура списання по статті 82
    1. Медичний огляд:
      • Ви повинні пройти медичний огляд у військово-лікарській комісії (ВЛК).
      • Під час огляду ВЛК оцінює ваше загальне здоров'я, включаючи антропометричні дані (зріст, вага) і стан здоров'я.
    2. Підготовка медичних документів:
      • Підготуйте всі наявні медичні документи, що підтверджують вашу конституційну високорослість та недостатню масу тіла.
      • Можливо, вам знадобляться додаткові медичні висновки від спеціалізованих лікарів.
    3. Заява до військового комісаріату:
      • Зверніться до військового комісаріату з заявою про проходження медичного огляду та розгляд питання про вашу придатність до військової служби.
    4. Рішення ВЛК:
      • ВЛК прийме рішення про вашу придатність або непридатність до військової служби на підставі медичного огляду та наявних медичних документів.
      • Якщо ВЛК визнає, що ваша конституційна високорослість та недостатня маса тіла є підставою для непридатності до військової служби, ви можете бути списані за статтею 82.
    Поради
    1. Консультація з військовим адвокатом:
      • Рекомендується звернутися до військового адвоката для отримання точних рекомендацій і допомоги в підготовці документів.
    2. Медична підтримка:
      • Проконсультуйтеся з лікарем щодо вашої маси тіла і можливих медичних обстежень, які можуть підтвердити вашу непридатність до військової служби.
    Висновок

    Так, стаття 82 наказу № 262 може стосуватися військовозобов'язаних, які не проходили строкову службу, включаючи вас з вашою конституційною високорослістю та недостатньою масою тіла. Пройдіть медичний огляд у ВЛК, підготуйте всі необхідні медичні документи та зверніться до військового комісаріату з відповідною заявою.

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    В Додатку 3 Наказу 402 (стаття 82) вказано:

    "Громадяни та військовослужбовці з хорошим фізичним розвитком та збалансованим харчуванням, пропорційною будовою тіла, на зріст не менше 150 см і вагою тіла 45 кг та більше, визнаються придатними до військової служби, до навчання у ВВНЗ та призначаються за видами (родами) військ, військової спеціальності відповідно до ТДВ."

    ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ ВСІХ ГРОМАДЯН.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    50%

    Доброго дня, Петро!

    На жаль, ні. Стаття 82 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402 передбачена лише для графи І, тобто, для призовників.

    Оскільки Ви маєте тимчасове посвідчення, то вже знаходитесь у статусі військовозобов'язанного.

    1. Стаття 82: передбачає недостатній фізичний розвиток, конституціональну високорослість, незбалансоване харчування.

    "а) виявлений під час призову на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом після надання відстрочки протягом одного року

    б) виявлений під час прийняття на військовий облік або під час призову на строкову військову службу та прийняття на військову службу за контрактом, за відсутності патологічних змін з боку органів і систем

    Висновок про рівень фізичного розвитку особи з конституціональною високорослістю, з незбалансованим харчуванням дається на підставі індивідуальної оцінки ступеня розвитку м’язової системи, зросту та ваги тіла, окружності грудної клітки, ступеня вираженості підшкірно-жирової клітковини після стаціонарного обстеження з метою виключення патології (ендокринної системи, органів травлення).

    Громадяни та військовослужбовці з хорошим фізичним розвитком та збалансованим харчуванням, пропорційною будовою тіла, на зріст не менше 150 см і вагою тіла 45 кг та більше, визнаються придатними до військової служби, до навчання у ВВНЗ та призначаються за видами (родами) військ, військової спеціальності відповідно до ТДВ".

    Можливо Ви маєте захворювання, яке спричинило недостатню вагу при такому зрісті? Потрібно розбиратись.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 3 0 7 сент. 2024
P2P
Законы 110 0 27 авг. 2024