Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 19 июля 2024, вопрос №115921

Чоловік помер в 2020 році шлюб досі числиться дійсним

Вітаю, таке питання, був шлюб з іноземцем, він помер в 2020 році (суїцид) тоді мені юристи сказали що шлюб припиниться і не треба йти ні в який суд, наразі перевірили реєстри і шлюб досі не припинено, що можна зробити, як отримати розлучення? Документу про смерть не маю.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Для того, аби вирішувати питання станом на зараз потрібно мати документ, який підтверджує смерть Вашого колишнього чоловіка. Він помер на території України?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Александр Клиент месяц назад

      так, і мене запевнили що інформація про смерть буде в РАЦСі в тому не потрібно робити ніяких додаткових дій, чи можу я зробити витяг про шлюб і з ним подати заявку на отримання свідоцтва про смерть?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви можете зробити витяг про шлюб та звернутись з даним питанням до ДРАЦС. Скорше за все, сталася якась помилка і останній просто не вніс відповідні дані до реєстру.

        Можливо, Вам і не прийдеться отримувати свідоцтво про смерть, а ДРАЦС перевірить по реєстру дані щодо смерті Вашого чоловіка та зробить відповідні виправлення.

        • Александр Клиент месяц назад

          дякую!!! Дуже дуже дякую

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України