Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 22 июля 2024, вопрос №116122

Как записать в свидетельстве о рождении биологического отца , если с момента развода с бывшим мужем не прошел определенный законом срок?

Нахожусь в Германии с марта 2022 , в Украину не ездила, с бывшим мужем не общались, в сентябре 2023 подала на развод, в ноябре получила решение суда о разводе, в июле родила ребенка от другого человека. По закону
Отцом ребенка считается бывший муж. Можно ли как то записать биологического отца в свидетельство о рождении! ( бывший муж сейчас находится на войне)
Заранее спасибо за ответ.

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович месяц назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. В Україні діє законоадвчо закріплена презумпція батьківства чоловіка матері дитини. Дитина, яка народжена до спливу десяти місяців після припинення шлюбу або визнання його недійсним, походить від подружжя. Подружжя, а також жінка та чоловік, шлюб між якими припинено, у разі народження дитини до спливу десяти місяців після припинення їх шлюбу, мають право подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану спільну заяву про невизнання чоловіка (колишнього чоловіка) батьком дитини. Така вимога може бути задоволена лише у разі подання іншою особою та матір'ю дитини заяви про визнання батьківства. Також хтось один з цих фігурантів може подати до суду позов для визнання батьківства біологічного батька тощо.

    Якщо батько дитини є громадянином Німеччини, то такі відносини регулюються значною мірою законодавством ФРН.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України