Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 24 июля 2024, вопрос №116324

Договір купівлі продажу

Доброго дня, цікавить таке питання, я гр.України, хочу продати свою квартиру по договору купівлі продажу,в Київській області, але чоловік гр.россії згоду він написав і апостиль є, перевела її на Українську і завірила нотаріально, але нотаріуси все одно відмовляються працювати, підкажіть можливо є вихід якийсь її продати?

Ответы юристов (5)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Отнимайте офіційну відмову нотаріуса і спробуйте оскаржити її в суді.

    Тільки так.

    Виктория Клиент месяц назад

    Дякую, так а з такими документами що в мене ж вони в принципі можуть заключати договір?

    • Богун Сергій Павлович

      Заборона стосується відчуження майна - власниками громадянами рф.

      В Вашому випадку Ви власник майна. Я так розумію придбали майно в шлюбі. Режим спільної сумісної власності.

      Тому тут можете спробувати оскаржити відмову.

    Виктория Клиент месяц назад

    Так майно в шлюбі придбали, але через суд це багато часу займе , тому цікавило питання чи правда по закону ми не можемо продати квартиру, але розумію що можливо це нотаріуси не хочуть займатися цим .

    Мельник Катерина Сергіївна
    Мельник Катерина Сергіївна месяц назад

    Юрист, г. Макаров, 16 лет опыта

    Доброго вечора! Так дійсно Міністерство юстиції заборонило вступати в відносини з г-н РФ, Вони вважають всіх агресорами.

    Відповідно до положень постанов Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 р. № 187 «Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації», а також від 28 лютого 2022 р. № 164 «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану» (далі – Постанови №164 та № 187).

    Відповідно до статті 64 Конституції України, статей 121 і 20 Закону України “Про правовий режим воєнного стануˮ, статей 7 і 34 Закону України “Про нотаріатˮ, Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україніˮ Кабінет Міністрів України постановляє:у разі звернення за вчиненням нотаріальної дії громадянина Російської Федерації, юридичної особи, створеної та зареєстрованої відповідно до законодавства Російської Федерації, або юридичної особи, створеної та зареєстрованої відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку у статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є громадянин Російської Федерації або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства Російської Федерації, нотаріус відмовляє у вчиненні нотаріальної дії.

    Напишіть до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) ( начальнику відділу нотаріату та фінансового моніторингу/Адреса : м Київ, вул. Є. Сверстюка 15.),, начальнику МЮУ та Кабінету міністрів України зміст щодо дозволу на прийняття документа від чоловіка нотаріусом. Ці 3 суб"єкта нададуть дозвіл нотаріусу.

    Звертайтеся особисто до мене для вирішення питання!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України