Задайте вопрос юристу

854 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 25 июля 2024, вопрос №116375

Позбавлення батька прав з-за кордоном.

Я з дитиною на тер.Польщв уже 6 років.Батько не цікавиться,не звонить ,не приїжає,не передає посилки.Аліменти плате по мінімуму,має борг.
Я не можу зараз виїхати на Україну ,щоб зайнятись судом.Як це зробити? В Польщі,онлайн,написати довіреність на когось .Просила написати дозвіл на вироблення візи в СяшА,не хоче писати.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Позбавлення батьківських прав це складний процес.

    Крім того, законодавство передбачає чіткі підстави для цього.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Підстави позбавлення батьківських прав чітко і вичерпним переліком наведені у Сімейному кодексі України. Судовий процес можливий дистанційно, шляхом участі у режимі відеоконференції, і по цій категорії справ доцільний не через представника, а особисто.

    Доцільність мати представника вбачаю на досудовому етапі, етапі збору доказів, звернення до опікунської ради, отримання як мінімум двух рішень ради, потім до суду.

    Суд виносить позитивне рішення тільки за наявності стійкої підстави для позбавлення батьківских прав, тобто підстава, з передбачених законом, повинна бути стійка, постійна, іншими словами "злісна".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України