Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 августа 2024, вопрос №117845

Місце проживання в Резерв+

добрий день! підкажіть, чи можливо при оновленні данних через Резерв+ вказати фактичне місце проживання десь за кордоном? та наскільки вірогідно, що це змусить ТЦК "забути" про людиниу? чи вони використовують і інші реєстри, що показують що людина в Україні?

Ответы юристов (1)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день! ТЦК можуть використовувати тільки реєстри де є Ваше месце реєстрації (прописка). Як правило фактичного місця проживання в реєстрах немає, якщо Ви не ВПО, наприклад.

    Отже, теоретично можете вказати іноземну адресу і в цьому я бачу лише плюси. По-перше, якщо це дісна адреса, де Ви перебуваєте, Ви можете контролювати пошту і не пропустити, наприклад, повістку або інший документ з ТЦК, відповідно вчасно зреагувати на нього. По-друге, якщо ТЦК вирішить надіслати Вам повістку за місцем прописки, а в Резерві буде іноземна адреса, то у випадку юридичних ускладнень в подальшому, в суді досить з великою верогідністю можна доказати, що Ви не отримували нічого, оскільки зазначили в Резерві іншу адресу, на яку нічого не висилали. І по-третє, звісно направляти повістку поштою за кордон дорожче, ніж україною, тому шанс, що Вас проігнорують, збільшується.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024