Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 22 августа 2024, вопрос №118142

накладено арешт на мій банківський рахунок за борги колишнього чоловіка

Добрий вечір.Мене звуть Алла.Квартира при купівлі оформлена була на двох(на мене і колишнього чоловіка.Рахунки на комунальні послуги оформлені на мене.В 2012 році я виїхала і виписалась з квартири.В квітні цього року мені заблокували рахунок в банку і виставили борг майже 52 тисячі за опалення цієї квартири.провадження виконавчої служби.В теплобуді це позов на борги чоловіка за період з2012 по 2021 рік,а ще буде новий за останні три роки,він весь цей час за 12 років нічого не платив.Спроби якось уладнати з ним цю ситуацію марні:сказав платити нічого не буде,.в даний час він військовослужбовий і що на нього в суд не можна подавати.Допоможіть будь ласка як вирішити дану ситуацію.

Ответы юристов (1)

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 23 дня назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    Власність зобов"язує. Вам треба було розуміти, що Ви як співвласник несете солідарну відповідальність по боргам та слідкувати за станом своїх справ в Україні, встановивши "ДІЮ" або зареєструвавшись в системі "Електронний суд".

    https://cabinet.court.gov.ua/

    Якщо справу підмахнули без Вашої участі в суді і належного оповіщення - Ви маєте право оскаржити судове рішення - подавши Заяву про скасування заочного рішення. А якщо суддя порушив процедуру розгляду справи і ухвалив не заочне рішення, то в апеляційному порядку, обгрунтувавши необхідність поновлення строків.

    Ви маєте право на апеляцію протягом 30 днів з дня отримання копії судового рішення.

    Потім є шанс застосувати строки позовної давності, адже борг не мали права стягувати більше ніж за 3 роки.

    Якщо це був судовий наказ, а не розгляд позову в суді. Боржник має право протягом 15 днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 ЦПК України.

    АВТОМАТИЧНО СУД не має можливості застосовувати строки. Лише за письмовою заявою відповідача.

    2 квітня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким передбачається вдосконалення правових відносин у багатьох сферах життєдіяльності, які зазнали змін у зв’язку із поширенням коронавірусу COVID-19».

    На строк дії карантину, законодавець вирішив продовжити:

    • трирічний строк позовної давності;
    • спеціальну позовну давність, визначену ст. 258 Цивільного кодексу України;
    • строк позовної давності у спорах про переведення прав та обов'язків покупця у разі продажу частки у праві спільної часткової власності з порушенням переважного права купівлі (ст. 362 Цивільного кодексу України);
    • строки, передбачені ст. 559 Цивільного кодексу України, щодо припинення поруки;
    • строк позовної давності в один рік, що застосовується до вимог у зв'язку з недоліками проданого товару;
    • строк позовної давності, що застосовується до вимог про розірвання договору дарування;
    • строк позовної давності, що застосовується до вимог, які випливають із договору найму;
    • строк позовної давності в один рік щодо оскарження до суду дії виконавця заповіту, якщо вони не відповідають цьому Кодексу, іншим законам, порушують інтереси спадкоємців.
    • під час дії карантину, строки, позовної давності до вимог про поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, строки звернення до суду з вимогою про визнання батьківства та строки звернення до суду з вимогою про визнання материнства також продовжуються на строк дії такого карантину.
    • у кодексі законів про працю України строки звернення до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за вирішенням трудових спорів також продовжуються на строк дії карантину.

    В будь-якому разі під лежачий камінь вода не тече.

    І хай Ваш колишній чоловік не думає, що якщо він воїн, то виконавча не зможе реалізувати квартиру за борги, коли борг досягне 134 тис. грн.

    Або взагалі поблокують йому рахунки на які надходе військове матеріальне забезпечення і буде довго вже він судитися з виконавчою та пояснювати, що він військовий.

    А до суду на нього поки що дійсно подати не можна. Тобто можна, але він, якщо дізнається про суд, то може подати клопотання щоб його справу зупинили до закінчення виконання ним бойового завдання. Якщо він просто рахується військовим в тилу і знаходиться за місцем дислокації військової частини, то це не є підставою для зупинення провадження.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024