Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 августа 2024, вопрос №118148

Довідка ВЛК про непридатність

Добрий день! Я проходив ВЛК в обласному ТЦК ТА СП, після чого мені видали довідку «додаток #4 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», у якій вказано: непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку. Довідка з номером, підписами та печаткою, термін дії не вказано, необхідність переогляду теж не вказано.
Заніс нотаріально завірену копію у ТЦК, у якому стою на обліку. Минуло 1,5 року, на роботі вимагають військово обліковий документ, скачав додаток РЕЗЕРВ+, а там з обліку не знятий, придатний до служби і т.д.
Що робити дальше?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Взагалі то Ви не є військовозобов'язаним, оскльки визнані непридатним до служби з виклбченням з обліку, і ВОД Вам не до чого. Так і поясніть на роботі. На доказ того можете показати роботодавцю довідку ВЛК

    Що стосується некорректної інформації у Резерві+, то виправити її можна, подавши запит, в тому числі, адвокатський, до відповідного РТЦК, з якого Вас виключили з обліку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Відповідно до ст 37. Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», У громадянина, якого виключено з військового обліку відповідно до пунктів 3 (непридатний) та 4 (досягнення граничного віку) цієї частини, військово-обліковий документ не вилучається. До військово-облікового документа громадянина вносяться дані про виключення із військового обліку.

    Отже, необхідно вносити зміни до ВОД, яким по суті є Резерв+.

    Рекомендую починати зі звернення до ТЦК з адвокатським запитом.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024