Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 26 августа 2024, вопрос №118303

Подача документів на відстрочку студента

Доброго дня! Подали документи до ТЦК на відстрочку в зв'язку з тим ,що військовозобов'язаний є студентом.
ТЦК в свою чергу на заяві поставили кутовий штамп вхідної пошти і повідомили, що розглядають такі заяви до місяця часу, і копію даної заяви людина може пред'являти працівникам ТЦК ,а вони не мають права його затримувати.Підкажіть будь ласка , чи має даний документ таку юридичну силу?
Дякую

Ответы юристов (2)

    Рачковская Алина Алексеевна
    Рачковская Алина Алексеевна 24 дня назад

    Юрист, г. Черкассы, 10 лет опыта

    Як самий документ "Заява на відстрочку" не має такої юридичної сили, щоб прямо працівники ТЦК не мали права Вас затримувати (добровільно доставляти) до ТЦК та СП. Дійсно, допоки розглядають ВАшу заяву, процес мобіліації по відношенню Вас знаходиться на "паузі", але сама заява, як документ для різних представників ТЦК може і не спрацювати.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Відповідно до Постанови КМУ від 16.05.2024 року №560 «Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період»:

    60. Комісія вивчає отримані заяву та підтвердні документи, оцінює законність підстав для надання відстрочки, за потреби готує запити до відповідних органів державної влади для отримання інформації, що підтверджує право заявника на відстрочку, або використовує інформацію з публічних електронних реєстрів. Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом семи днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади.

    На підставі розгляду отриманих документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки. Рішення комісії оформляється протоколом.

    Про прийняте комісією рішення повідомляється засобами телефонного, електронного зв’язку або поштою заявнику не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення.

    У разі позитивного рішення військовозобов’язаному надається довідка із зазначенням строку відстрочки за формою, визначеною у додатку 6.

    У разі відмови у наданні відстрочки військовозобов’язаному повідомляють письмово із зазначенням причин відмови за формою, визначеною у додатку 7. Таке рішення може бути оскаржене у судовому порядку.

    До ухвалення комісією рішення військовозобов’язаний не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024