Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 29 августа 2024, вопрос №118476

Пенсія по втраті годувальника

Добрий день! Мені 19 років зараз. В січні 2024 р. я закінчив коледж, денну форму (строк навчання за програмою до 31.01.24, а не до травня 2024), отримував пенсію по втраті годувальника (батька). З лютого пестали платити пенсію, тому що закінчилася навчання. З 9.08.2024 є наказ о зарахуванні мене до університету на денну форму навчання. Я звернувся до ПФУ 22.08.24 , приніс довідку з місця навчання та витяг з наказу, підтверждуючий , що я захахован до університету. З якого місяця повинні почати виплачувати пенсію? Та чи будуть виплачувати пенсію з лютого до серпня? Кажуть перерва повинна бути не більше 4 місяця. Я ж не винен в тому, що така програма коледжу, тіки до кінця січня. Дякую за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Середницький Євгеній Вікторович

    Вітаю, ваша ситуація складна через те, що перерва між завершенням навчання в коледжі та зарахуванням до університету тривала більше 4 місяців. Однак, можна спробувати аргументувати свою позицію тим, що завершення навчання в коледжі відбулося в кінці січня через особливості програми, що вплинуло на терміни зарахування до університету.

    Що робити в цій ситуації:

    1. Підтверджуючі документи: Ви вже надали витяг з наказу про зарахування та довідку з місця навчання. Можливо, варто додати довідку з коледжу, що підтверджує дату завершення навчання.
    2. Заява до ПФУ: Якщо Пенсійний фонд відмовляється виплачувати пенсію за період з лютого до серпня, ви можете звернутися з письмовою заявою до ПФУ, детально виклавши свою ситуацію та додавши всі необхідні документи.
    3. Юридична консультація: Якщо ПФУ відмовить у виплатах, варто звернутися до юриста, який може допомогти вам скласти заперечення чи підготувати документи для оскарження рішення в суді.

    Що стосується виплат, їх мають відновити з серпня, з моменту подання документів про зарахування до університету, але виплата за період з лютого до серпня буде залежати від рішення ПФУ або суду.

    З повагою, адвокат Середницький

    Бережіть себе!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024