Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 сентября 2024, вопрос №118810

Зняття з військового обліку за інвалідністю

Добрий день! Підкажіть, будь ласка, що треба зробити для зняття з військового обліку за інвалідністю 1 група (довічно) отримана в 2010 році? Може є якийсь алгоритм дій? Дуже дякую.

Ответы юристов (5)

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна 12 дней назад

    Адвокат, г. Ровно, 6 лет опыта

    ВІтаю,

    Ви можете бути виключеним з військового обіліку за станом здоров'я, однак не тому, що ви особа з інвалідністю 1 групи, а за умови, що ви пройдете ВЛК і вас визнають непридатним до військової служби.

    Тобто автоматично, тому що ви особа з інвалідністю, вас не виключать з військового обліку.

    Треба пройти ВЛК.

    • Юрій Клиент 12 дней назад

      Дякую! Дуже прикро, що після висновку МСЕК ще треба доводити ВЛК, що інвалід!

      • Мамай Ірина Євгеніївна
        Мамай Ірина Євгеніївна 12 дней назад

        Адвокат, г. Ровно, 6 лет опыта

        Якось,на жаль, так.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Виключають з обліку на підставі рішення ВЛК.

    Фізично ВЛК проходити Вам не потрібно, адже лікарі повинні орієнтуватися на довідку МСЕК та записи з ЕСОЗ.

    Згідно пункту 8 постанови КМУ 932 Громадяни, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю подають на розгляд військово-лікарської комісії районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки документи, що підтверджують інвалідність: довідку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ, посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”), в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики. Постанова військово-лікарської комісії приймається без проведення медичного огляду на основі поданих документів та даних, наявних в електронній системі охорони здоров’я.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 11 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Здравствуйте!

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины № 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024