Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 05 сентября 2024, вопрос №118892

Мати інвалід з довідкою про потребу постійного догляду, як причина для неявки за повісткою.

Вітаю, на вулиці посадили в бус бо мене нема в реєстрі Оберіг, хоча дані я оновив через Резерв вчасно. В ТЦК я відмовився будь що підписувати і проходити ВЛК. Мене, після суперечок і прессингу, направили до, як я зрозумів, юриста. Там я показав копії документів що засвідчують що моя мати інвалід 2 групи і потребує постійного догляду і сказав що не відмовляюсь проходити ВЛК, але вимагаю дати мені можливість принести документи що засвідчують мій стан здоров'я і для відстрочки. Юрист таки виписав мені повістку на ВЛК на строк через два дні. На наступний день я прийшов подати заяву на відстрочку, але це був момент коли Рада продовжила мобілізацію, але Президент ще не підписав закон і його не опублікували, тому в ТЦК на рецепшені сказали що заяви не приймають. Йти на ВЛК не подавши заяви про відстрочку може обернутись великими проблемами, як я знаю. Тому в дату з повістки я не пішов. Збираюсь йти в ТЦК подавати заяву про відстрочку на днях, боюсь там мені будуть ліпити штраф. Чи є неоформленний, але фактичний догляд за матір'ю інвалідом що потребує догляду (інших родичів реально немає) підставою для неявки що захищає від штрафу? Якщо я буду посилатисть на, наприклад, її високий тиск в той день, але без документів засвідчуючих це? Чи не прирівнюється висновок ЛКК про потребу в постійному догляді до, так би мовити, безстрокового лікарняного? Чи юридичних зачіпок тут вже немає і мені залишається тільки давити на мораль тцкашників, щоби не схопити штраф? Я ще бачив що у них я там зараз записан з помилкою в фамілії, хоча у воєннику все вірно, сподіваюсь штраф випишуть з помилкою і це вже точно буде підставою для його ануляції, вірно?

Ответы юристов (4)

    Андрій Клиент 11 дней назад

    І ще я почитав інтернет і перевірив своє "тимчасове посвідчення" що видали в 2019 році - там медкомісія вказана як діюча до жовтня 2024. Чи не являється таким чином видача повістки на нове ВЛК порушенням і значить штраф за неявку дати не можуть? І чи варто звертати на це увагу тцкашників поки не приймуть заяву на відстрочку? Виходить зараз мені зразу можуть дати бойову повістку?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вам не можуть видати бойову повістку без проходження ВЛК.

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ВИ ПОВИННІ БУЛИ З'ЯВИТИСЯ ДО ТЦКСП ЗА ПОВІСТКОЮ - ВАС МОЖУТЬ ПРИТЯГНУТИ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.

    ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ ТА ОФОРМЛЕНА ВІДСТРОЧКА ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ РІЗНІ РЕЧІ.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Чи є неоформленний, але фактичний догляд за матір'ю інвалідом що потребує догляду (інших родичів реально немає) підставою для неявки що захищає від штрафу?

    Ні. Догляд за матір'ю не наділяє Вас правом нез'являтись за повісткою.

    Якщо я буду посилатисть на, наприклад, її високий тиск в той день, але без документів засвідчуючих це?

    Ні. По-перше, стан матері повинен бути підтверджений медичиними документами, по-друге, Ви повинні були повідомити ТЦК про поважну причину неявки, написавши відповідну заяву, та докласти до неї підтверджувальні документи.

    Чи не прирівнюється висновок ЛКК про потребу в постійному догляді до, так би мовити, безстрокового лікарняного?

    Ні.

    Чи юридичних зачіпок тут вже немає і мені залишається тільки давити на мораль тцкашників, щоби не схопити штраф?

    Юридичних зачіпок тут немає. Неявка за повісткою без поважної (підтвердженої) причини - притягнення до адміністративної відповідальності.

    Я ще бачив що у них я там зараз записан з помилкою в фамілії, хоча у воєннику все вірно, сподіваюсь штраф випишуть з помилкою і це вже точно буде підставою для його ануляції, вірно?

    Ні. Штраф виписують не по ПІБ, а по РНОКПП.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024