Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 06 сентября 2024, вопрос №118950

Чи можна оскаржити дарчу?

Бабуся у шлюбі з дідусем придбали квартиру. У похилому віці бабуся (за згодою чоловіка) вирішила оформити договір дарування на онуку. Все було завірено нотаріально та в присутності бабуся, дідуся та онуки.
Яка вірогідність того що донька бабусі (яка не має права на це житло) зможе оскаржити дарчу? У бабусі також був малолітній онук (за виписками з Департаменту не прописаний у цьому житлі). Чи можна якось убезпечити, щоб дарчу не можна було оскаржити

Ответы юристов (2)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна
    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна 9 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 5 лет опыта

    Добрий день. Заборонити особам звернутись до суду з позовом щодо оскарження договору дарування Ви не зможете. Інше питання, наявність підстав для такого оскарження. Для визнання недійсним договору дарування мають бути відповідні підстави, підтверджені доказами як то підтвердження вчинення договору дарування особою яка не усвідомлювала значення своїх дій, підписання договору під впливом помилки чи обману, під впливом тяжких обставин в яких перебував дарувальник тощо.

    Тож якщо у особи яка має намір оскаржити такий договір дарування мають бути належні та допустимі докази відповідних фактів. Крім того, ця особа має підтвердити і довести чим саме її права та інтереси порушені, в чому полягає порушення її прав укладенням цього договору дарування.

    Якщо нічиї права не порушені то й підстав для їх захисту немає.

    З повагою, адвокат Перепьолкіна Юлія

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. В доньки бабусі є мало шансів добитись визнання недійсним договору дарування (дарчої). Цей договір був нотаріально оформлений та посвідчений в присутності цілого ряду осіб, отже помилок не мало б при цьому бути.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024