Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 сентября 2024, вопрос №119232

Чи може бути якийсь вихід, щоб не служити в цій чортовій війні? По моєму допису, я все розписав, скажіть будь-ласка, для початку хоть, що можна зробити, на якому праву відстаювувати. Дякую заздалегідь вам.

Доброго вечора, скажіть будь-ласка, хоть поверхово, якщо психіатр на час проходження медкомісії написав, коли я,тимчасово обмежений, і не служив до цього, що, я придатний до служби у військових частинах забезпечення,ТЦК, навчальних центрах,установах,медичних підрозділах, підрозділах логістики,зв*язку,оперативного забезпечення,охорони. І я стою на обліку у нарколога-психіатра, вже аж 6 років, з психічним розладом, і лежав в нарко-діспансері 1,5 місяців. І по всим іншим лікарям, я придатний, чи можна щось зробити, в мою користь? Бо є дуже багато нюансів, зі сторони воєнкомата, і хто-зна що робити. Дякую заздалегідь, за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    На жаль, але щоб не служити, потрібно бути визнаним ВЛК непридатним до проходження служби. Перше, що потрібно розуміти чи правомірно ВЛК винесли постанову? Чи Ваш стан здоров'я та діагноз відповідають пункту "б" статті розкладу хвороб чи все ж таки це пункт "а"? Якщо ВЛК прийняло необгрунтоване рішення щодо Вашої придатності до служби, то Ви можете оскаржити останнє.

    Також питання щодо нюансів зі сторони ТЦК, що саме мається на увазі?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024