Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 12 сентября 2024, вопрос №119253

Як змінити військово-облікові дані в Резерв+?

Добрий день! В застосунку Резерв+ зазначено "Не на обліку", потребує уточнення, проте паперовий ВОД (Тимчасове посвідчення війсьвозобов'язаного) в мене є. Останній раз був в ТЦК і проходив ВЛК в 2018 році. Маю намір влаштуватись на роботу з можливістю отримати бронювання. Як мені діяти, щоб ВОД були оформлені належним чином, що можна зробити щоб в застосунку Резерв+ (а також в Дія) було зазначено "На обліку"?
Дякую за відповідь!

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Який був результат проходження ВЛК? Моливо Вас зняли з обліку через це?

    Вам треба подати запит до ТЦК (або скористатися для того ж допомогою адвоката, який може подати адвокатський запит) з вимогою внести виправлення у Ваші дані в Резерві+.

    Втім, якщо Ваш паперовий ВОД чинний, то я не бачу проблем з бронюванням. Ви ж оновили свої дані, як того вимагав закон з 16.05. по 16.07.24 року?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Євген Клиент 6 дней назад

    Дякую за вичерпну і швидку відповідь! Так, дані оновив, але невчасно (оновлював 11.09.2024).Проходження ВЛК - придатний. В документі вказано військове звання, склад, ВОС та категорія. Мої дані в Оберіг є, але неповні. Тому і статус "Не на обліку". Тобто, я можу це виправити з допомогою адвоката без обов'язкового відвідування ТЦК? По закону потрібно проходити ВЛК раз в 5 років, під час воєнного стану 1 раз на рік. Чи може це вплинути на рішення ТЦК щодо внесення змін в Резерв+, якщо я проходив ВЛК 6 років тому?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Принаймні можна спробувати так зробити. Гірше точно не буде, а от шанси на внесення виправлень в Резерв є.

      • Євген Клиент 6 дней назад

        Ще одне питання до Вас, будь-ласка! Чи є тимчасове посвідчення військовозобовязаного військово-обліковим документом? І чи можна скористатись Вашою послугою, і надіслати запит в ТЦК про внесення змін до даних військового обліку?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Так, тимчасове посвідчення є належним військово-обліковим документом. Я правильно розумію, що в остання печатка у ВОД "взято на облік"? Тобто інформації щодо зняття з обліку в ТП немає?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024